دیپلماسی فرهنگی از نمایشگاه کتاب بهره‌برداری نکرده است
کد خبر: 4211947
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
سیدنظام‌الدین موسوی:

دیپلماسی فرهنگی از نمایشگاه کتاب بهره‌برداری نکرده است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت:‌ دستگاه‌های مختلف مرتبط با دیپلماسی فرهنگی هنوز بهره‌برداری مطلوبی از نمایشگاه کتاب نکرده‌اند.

به گزارش ایکنا به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سیدنظام‌الدین موسوی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی  گفت: به‌رغم گسترش فضای ارتباط دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی هنوز کتاب جایگاه خود را در جوامع به عنوان یک ابزار مهم فرهنگی حفظ کرده است. در همه جای دنیا کتاب و کتابخوانی حائز اهمیت است و ابزار فرهنگی دیگری هنوز نتوانسته جایگزین کتاب شود. به همین دلیل است که هر سال با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شاهد سیل حضور مشتاقان کتاب و کتابخوانی هستیم و این نمایشگاه به‌واقع یک رویداد بزرگ فرهنگی در کشور است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد:‌ نمایشگاه کتاب محلی است که مولفان، نویسندگان و چهره‌های روشنفکری، علمای دینی، هنرمندان و اساتید دانشگاه‌های کشورهای دیگر از آن بازدید می‌کنند،‌ این رویداد می‌تواند نقش مهمی در حیطه دیپلماسی فرهنگی داشته باشد. تاکنون گام‌های خوبی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور با استفاده از ظرفیت نمایشگاه کتاب در سال‌های مختلف انجام شده اما هنوز به طور کامل از ظرفیت این رویداد مهم و اثرگذار در حوزه دیپلماسی فرهنگی بهره‌برداری نکرده‌ایم.

وی به فعالیت‌های فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حدود چهار سال گذشته حول محور نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت:‌ دوستان در فراکسیون اهمیت و مسائل نمایشگاه کتاب را به عنوان فرصت دیپلماسی فرهنگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امورخارجه مدام دنبال می‌کنند و نظر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را نسبت به رویداد مهم نمایشگاه کتاب جلب کردند. دستگاه‌ها و نهادهای مسئول پیشنهادهای خود را در این زمینه داده‌اند، اما هنوز بهره‌برداری مطلوب از نمایشگاه کتاب توسط دستگاه‌های مختلف مرتبط با دیپلماسی فرهنگی، صورت نگرفته است.

موسوی با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی باید پیوست برگزاری نمایشگاه کتاب باشد، گفت: نظیر تصمیمات متعددی که در امور مختلف برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اتخاذ می‌شود، لازم است پیوست دیپلماسی فرهنگی نیز برای این رویداد مهم بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران لحاظ شود تا بتوان استفاده حداکثری از این ظرفیت داشت. این اقدامی بسیار عالی است که نمایشگاه کتاب از دوره‌های گذشته کشورهایی را به صورت مهمان ویژه میزبانی می‌کند. این میزبانی قدمی برای رشد دیپلماسی فرهنگی بین دو کشور است.

وی اضافه کرد: به نظرم مولفان و ناشران کشورمان می‌توانند خودشان در زمینه دیپلماسی فرهنگی فعال شوند و باب تعامل دوطرفه نمایشگاهی را میان فعالان حوزه نشر در دیگر کشورها باز کنند؛ کما اینکه ارتباط ایران با دیگر نمایشگاه‌های کتاب در کشورهای جهان برقرار است و همواره از کشور ما در نمایشگاه‌های جهانی مولفان، ناشران و علاقه‌مندان به حوزه کتاب مشارکت و حضور دارند. این یک امکان چندجانبه در حوزه فرهنگ است و فعالان صنفی به خوبی می‌توانند در آن ورود کنند.

انتهای پیام
captcha