نقش مهم کشورهای سازمان همکاری در پیشرفت فین‌تک اسلامی
کد خبر: 4200470
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۱

نقش مهم کشورهای سازمان همکاری در پیشرفت فین‌تک اسلامی

بر اساس گزارش جهانی فین‌تک اسلامی (GIFT) کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از نظر حجم معاملات و دارایی‌های تحت مدیریت 85 درصد از اندازه بازار جهانی فین‌تک اسلامی را به خود اختصاص داده‌اند. 

به گزارش ایکنا به نقل از سلام گیت‌وی، گزارش جهانی فین‌تک اسلامی (GIFT) نشان می‌دهد که اقتصادهای کلیدی سازمان همکاری اسلامی (OIC) همچنان بر فضای جهانی فین‌تک اسلامی تسلط دارند و آسیای جنوب شرقی و منطقه شورای همکاری خلیج فارس به عنوان مراکز منطقه‌ای قوی برای فعالیت‌های فین‌تک اسلامی در حال ظهور هستند.

بر اساس گزارش جهانی فین‌تک اسلامی، عربستان سعودی، ایران، مالزی، امارات، اندونزی و کویت به‌عنوان شش بازار برتر فین‌تک اسلامی از نظر حجم معاملات و دارایی‌های تحت مدیریت ظاهر شده‌اند که 85 درصد از اندازه بازار جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. 
 
عبدالحسیب بسیط، یکی از بنیانگذاران و مدیر شرکت سرمایه‌گذاری و مشاوره مالی دیجیتال اخلاقی Elipses و یکی از نویسندگان گزارش GIFT 2023/24، گفت که تنوع و نوآوری که از سوی بازیگران برجسته این بخش رهبری می‌شود، نشان می‌دهد که آینده این صنعت در چه مناطقی رو به رشد است. 
 
دو مرکز منطقه‌ای در جنوب شرق آسیا، کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس به رهبری مالزی و عربستان سعودی نشان می‌دهند که ابتکارات حمایت از فین‌تک اسلامی همچنان رو به پیشرفت است.
 
پیش‌بینی می‌شود که بازار جهانی فین‌تک اسلامی تا سال 2027 حجم معاملات 306 میلیارد دلاری را ثبت کند که از 138 میلیارد دلار در سال 2022/2023 بیشتر است. فین‌تک اسلامی در حال حاضر از 417 شرکت در سراسر جهان تشکیل شده است.
 
کشورهایی مانند اندونزی، مالزی و عربستان سعودی به‌عنوان کانون‌های مهم ظهور کرده‌اند و از چارچوب‌های نظارتی حمایتی و اکوسیستم‌های مالی قوی اسلامی استفاده می‌کنند.
 
شاخص جهانی فین‌تک اسلامی (GIFT) که بخشی از این گزارش است، مالزی، عربستان سعودی، اندونزی، امارات متحده عربی و بریتانیا را به عنوان پنج کشور برتر فین‌تک اسلامی در جهان فهرست کرده است.
 
شاخص GIFT شصت و چهار کشور OIC و غیر OIC را بر اساس میزان پیشرفت آنها در بازار فین‌تک اسلامی رتبه‌بندی می‌کند و از 19 شاخص در پنج دسته شامل آمادگی، مقررات، زیرساخت، بازار فین تک اسلامی و سرمایه استفاده کرده است. عمان برای اولین بار در فهرست 10 کشور برتر فهرست GIFT قرار گرفت.
 
با این حال، چالش‌هایی وجود دارند که همچنان مانع رشد این بخش می‌شوند. دسترسی به سرمایه، آموزش مصرف‌کننده، مقررات، پیچیدگی گستره جغرافیایی به‌عنوان بزرگ‌ترین چالش‌های این بخش شناسایی شده‌اند.
 
رفیع الدین شکوه، بنیانگذار دیناراستاندارد (DinarStandard) می‌گوید: در حالی که چالش‌هایی مانند پیچیدگی مقررات را بررسی می‌کنیم، روحیه نوآورانه و بنیاد اخلاقی این بخش است که ما را از ظرفیت‌های آن برای تغییر معنادار در عرصه مالی در سطح جهانی هیجان زده می‌کند.
 
او می افزاید: توانایی این بخش برای پاسخگویی به  جمعیت مسلمان جوان  و همچنین جمعیت اخلاق‌مدار و آگاه به امور مالی جهان، بسیار هیجان انگیز است.
انتهای پیام
captcha