به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در بوشهر، آئین عزاداری سینهزنی بوشهری در سوگ سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به این صورت است که نوحهخوان در وسط میایستد و بین 5 تا 20 حلقه انسانی کوچک و بزرگ همراه با شور و شعور و اخلاص دور او تشکیل میشود.
عزاداران سینهزن اباعبدالله الحسین(ع) به صورت دایرهای میچرخند و حرکت پای آنان با نوای نوحهخوان هماهنگی دارد.
صحنههایی بسیار تماشایی و شورانگیز که هر بینندهای را تحت تأثیر قرار میدهد.
این نوع سینهزنی حالا از بوشهر به بقیه شهرهای جنوب هم راه یافته است.
اوج اجرای سینهزنی، هنگام اعلام واحد توسط نوحهخوان است که در آخرین لحظات سینهزنی و دمام که دریای مواج سینهزنان در اوج هیجان و شور و خلسه فرو رفته، پس از یک مکث کوتاه با صدای رسا میگوید «واحد» و گروه سینهزنان عزادار یک صدا جواب میدهند «الله واحد» و نوحهخوان نوحه واحد را مطابق و مناسب با روز عزا میخواند.
از قدیمیترین محلههای بوشهر که از قدیمالایام مردم به برپایی مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان پرداختهاند، چهار محل شیخ سعدون کوتی، شنبدی، دهدشتی و بهبهانی است که از شبهای ابتدایی ماه محرم بیشتر بوشهریها به آنجا میروند.
سنج و دمام و بوقهای عزاداری جنوبی و حلقه اتحاد سینهزنها شوری به وجود میآورد و حسی را در آدمی تداعی می کند که نظیر آن جای دیگری یافت نمیشود.
در «شام غریبان» بوشهریها در حالی که المها را به صورت خوابانده حمل میکنند با حرکت در معابر عمومی و اجتماع در مساجد، تکایا و حسینیهها با خاموش کردن چراغها و در فضای تاریک در غم شهدای دشت کربلا و حالات خاندان رسولالله(ص) اشک ماتم میریزند.
کسانی که برای دیدن عزاداری به بوشهر میروند، باید بدانند که آنجا غذاهایی که به صورت نذری پخته میشوند، بیشتر محلی هستند.
در صبحانه، نان لواش بوشهری با سبزی و گوشت پخته و بین عزاداران پخش میشود. ناهار و شام هم بیشتر شکر پلو با شکر و زعفران و قیمه بوشهری با گوشت و نخود له شده میپزند.