امنیت منطقه؛ مرهون دیپلماسی جهادی حاج قاسم
کد خبر: 3945310
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۹

امنیت منطقه؛ مرهون دیپلماسی جهادی حاج قاسم

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان گفت: حاج قاسم پدیدآورنده دیپلماسی در ادبیات جهادگرانه امروز بود و برای حفظ صلح و برادری و رویارویی با دشمن همین دیپلماسی جهادی را در میدان نبرد به کار ‌گرفت و منطقه را به صلح و ثبات و امنیت رساند.

به گزارش ایکنا از هرمزگان، عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، شب گذشته، 13 دی‌ماه، در وبینار «صلح و برادری اسلامی در مکتب شهید سلیمانی» که با مشارکت معاونت فرهنگی سازمان منطقه آزاد کیش و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان با حضور کارشناسانی از ایران و جهان عرب برگزار شد، اظهار کرد: انتخاب عنوان «صلح و برادری اسلامی در مکتب شهید سلیمانی» از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، عنوان نسبتاً جدیدی است و تاکنون کمتر به این مسئله توجه شده است. البته از نظر من مکتب حاج قاسم مکتبی فرا دینی، فرا مذهبی، فرا نژادی و فرا جغرافیایی بود و از این رو عنوان «صلح و برادری در مکتب شهید سلیمانی» می‌توانست مناسب‌تر و فراگیرتر باشد.


بیشتر بخوانید:


وی با اشاره به اینکه دین مبین اسلام آیین محبت، عشق، برادری و همزیستی مسالمت‌آمیز و مکتب مودت است، افزود: همه سوره‌های قرآنی به استثنای سوره برائت با بسم‌الله الرحمن الرحیم آغاز می‌شود، اسلام دین الرحمن و الرحیم، دین رحمت، الفت، مودت و مهربانی است، ندای اول پیامبر(ص) نیز «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» بود و انسان با همین عبارت لا اله الا الله رستگار می‌شود. دین اسلام تأکید دارد که وقتی دو برادر دینی به هم می‌رسند فراتر از اینکه چه نسبتی دارند، به یکدیگر بگویند سلام و صلح بر تو باد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان تصریح کرد: باید حاج قاسم را از دریچه‌ای ببینیم که او نسبت به دین اسلام داشت و در همه گفتارها، سخنرانی‌ها، دل نوشته‌ها، مصاحبه‌ها و وصیت‌نامه‌اش نمایان بود، او خود را شاگرد مکتب اسلام رحمانی می‌دانست. حاج قاسم به مکتبی وابسته بود که برادر دینی یا برادر شبیه در آفرینش برای او یکی بود.

خامه‌یار تصریح کرد: ژست و یونیفرم نظامی برای حاج قاسم سلیمانی هدف نبود بلکه این زره نظامی تنها پوسته‌ای ظاهری و برای دفاع از ارزش‌های انسانی بود. شخصیت حاج قاسم در مقایسه با سیاست‌مداران و جنگجویان متعارف جهان امروز کاملاً متفاوت بود، او در برابر بزرگ‌ترین دشمنان می‌ایستاد، آن‌ها را به چالش می‌کشاند و می‌جنگید اما در برابر اشک‌های یک یتیم خردسال فرومی‌ریخت و کرنش می‌کرد، حاج قاسم با آن قدرت در برابر استعمار می‌ایستاد و از آن‌سو به داد سیل زندگان می‌رسید، در کنار مردم بود، در پیاده‌روی‌های اربعین دوشادوش مردم حرکت می‌کرد و از مادیات و مال دنیا دور بود.

گفت‌وگو؛ سلاح نرم حاج قاسم در میدان نبرد

وی افزود: شهید سلیمانی از دوربین‌ها فراری بود و زره نظامی‌اش را تنها برای آسایش انسان‌ها، حفاظت از همزیستی، صلح و امنیت ملت‌ها به کار می‌برد و این یک ادعای صرف نیست بلکه در گفتار و رفتار و وصیت‌نامه‌اش نیز قابل مشاهده است. سردار سلیمانی قبل از به‌کارگیری هرگونه سلاح سرد و گرم، برای تثبیت صلح از سلاح نرمش استفاده می‌کرد، گفت‌وگو و محاوره داشت، او پدیدآورنده دیپلماسی در ادبیات جهادگرانه امروز بود و برای حفظ صلح و برادری و رویارویی با دشمن همین دیپلماسی جهادی را در میدان نبرد به کار می‌گرفت و منطقه را با همین ادبیات به صلح و ثبات و امنیت رساند.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان ادامه داد: منطقه خاورمیانه همچون موزاییک رنگارنگی است که حاج قاسم زیبایی‌اش را نگه داشت و حافظ صلح و امنیتش بود. از این رو همه با هر ملیت و دین و مذهبی حاج قاسم را دوست داشتند و او را فرشته نجات می‌دانستند و این فراتر از برادری اسلامی و دین و نژاد و مذهب است. خشونت و نیروی سخت او تنها برای دشمنان کرامت انسانی و برادری بود. امروز محور مقاومت تبدیل به امپراتوری مقاومت شده و در جای‌جای این محور نام قاسم سلیمانی می‌درخشد. هیچ‌کس در مورد او دین و ملیتش را نمی‌پرسد و همه او را به عنوان یک شخصیت بزرگ استعمارستیز و استکبارستیز می‌شناسند و این تاج‌گذاری سرداری عشق با سرنیزه برای هیچ احدی تحقق نمی‌یابد.

انتهای پیام
captcha