به گزارش ایکنا از هرمزگان، مهدی میرزاده کوهشاهی، رئیس سابق دانشگاه جامع علمی کاربردی استان در آیین تکریم و معارفه رئیس این دانشگاه، اظهار کرد: پیشرفت حوزه آموزش عالی مستلزم تشکیل یک کارگروه تخصصی بوده و دانشگاه صرفاً مجری است.
وی افزود: زمانی که فعالیتم را به عنوان رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی هرمزگان آغاز کردم، دکتر جاودان، رئیس اسبق این دانشگاه ریلگذاری خوبی را در حوزه آموزش عالی و مهارتی انجام داده بود و دانشگاه نظم خوبی داشت. من تلاش کردم چند صباحی دانشگاه را بشناسم و یک فضای توأم با احترام، انعطاف و اخلاق را در دانشگاه فراهم کنم و احساس میکنم در این مسیر موفق بودهام.
رئیس سابق دانشگاه جامع علمی کاربردی هرمزگان ادامه داد: طرح آموزش عالی مهارتی را با همراهی بسیاری از دوستان تدوین کردیم و اولین استانی بودیم که این طرح را به تصویب رساندیم. در این طرح نیازسنجی ظرفیتهای استان، بازار کار در حوزههای مختلف در بخش صنعت، خدمات، گردشگری و... دیده شده و امروز مشخص است که ما در کدام نقطه استان باید چه رشتهای ایجاد کنیم و در چه راستایی گام برداریم.
میرزاده اضافه کرد: در همین راستا رشتهها بازبینی شد و خوشبختانه در حوزه پذیرش دانشجو و استقبال از دانشگاه هم عملکرد خوبی داشتیم. در این حوزه در سال ۱۴۰۰ از میان ۳۱ استان رتبه دوم کشوری را به دست آوردیم.
وی بیان کرد: در دوره جدید از آموزشهای کوتاهمدت و فعالیتهای فرهنگی نیز غافل نبودیم، هرچند اتکای ما بیشتر بر آموزشهای مهارتی بود. با توجه به اینکه فعالیت فرهنگی همه دانشگاهها تا حدودی به دلیل کرونا افول داشت اما ما به خصوص در حوزههای دینی، قرآن و عترت عملکرد خوبی داشتیم و جز استانهای برتر بودیم.
رئیس سابق دانشگاه جامع علمی کاربردی هرمزگان بیکاری را از معضلات اصلی استان دانست و گفت: ما افراد تحصیلکرده زیادی در استان داریم اما واقعیت این است که این افراد قابلیت ارائه تخصص خود به بازار کار را ندارند. بازار کار مهارت و دانش تخصصی میخواهد. بخش خصوصی میخواهد سرمایه خود را با اعتماد به فرد بسپارد و متأسفانه افراد فارغالتحصیل ما قابلیت این اعتماد را از نظر بخش خصوصی ندارد.
میرزاده اظهار کرد: راه بهبود اوضاع این است که دانشگاههایی مثل دانشگاه علمی کاربردی را توسعه دهیم و توسعه به معنای تعداد زیادشان نیست، بلکه دانشگاه باید کیفیت داشته باشد. دانشگاه علمی کاربردی نسبت به دانشگاههای دیگر چابکتر است اما فکر میکنم برای پاسخگویی به آنچه مأموریتش است، باید خیلی چابکتر و منعطفتر باشد.
وی افزود: در حوزه بینالمللی شدن دانشگاهها احساس میکنم مأموریت دانشگاه این نیست. ما برای بیکاران و محرومان مأمور شدهایم و اگر تمرکز و تلاش خود را در حوزه توجه به بومیهای منطقه بگذاریم بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
یادآور میشود؛ در پایان این مراسم از زحمات «مهدی میرزاده کوهشاهی» رئیس سابق دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان تقدیر به عمل آمد و «محمود صباحی زاده» به عنوان رئیس جدید این دانشگاه معرفی شد.
انتهای پیام