به گزارش ایکنا از هرمزگان، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، شب گذشته، 5 اردیبهشتماه، در آئین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه هرمزگان، اظهار کرد: وحدت میان ریاست دانشگاه هرمزگان، استاندار هرمزگان و نماینده ولیفقیه در استان در پیشبرد اهداف و رسیدن به پیشرفت بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه شاهد سلایق سیاسی و مذهبی در این استان هستیم اما قدردان وحدت و اهداف مشترک نیز هستیم. توجه به تمام اعضای جامعه فرهیخته دانشگاهی همواره توصیه میشود. خدا را شاکریم با حضور دانشجویان در دانشگاهها شاهد شور و نشاط هستیم. دانشگاه بدون دانشجو مانند جسم بدون کالبد است، قدردان پرسنل وزارت بهداشت و مدیرانی هستیم که امکان واکسیناسیون را فراهم آوردند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: خوشبختانه در استان هرمزگان شرایط ویژهای حاکم است. انتظار میرود دانشگاه هرمزگان در مهارت پروری پیشرو باشد. با توجه به اینکه این استان قطب اقتصادی کشور است، انتظار میرود فارغالتحصیلان این دانشگاه از سایر فارغالتحصیلان متفاوت باشند.
زلفیگل تصریح کرد: از زمان آغاز مأموریتم، 5 اولویت را در رأس امور خود قرار دادهام. ابتدا اینکه چه کنیم دانشگاهها در بعد ملی و فراملی پیشرو شوند و در این راستا دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری و مرجعیت علمی دانشگاههای کشور باید در اولویت باشد. ما وارث فرهنگی هستیم که میگوید: «میازار موری که دانهکش است» اما در سطح بینالملل به گونهای نمایش داده میشود که ایران به دنبال تنش است.
وی بیان کرد: در راستای دستیابی به «آموزش و پژوهش هدفمند» باید به هر 3 نوع تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعهای توجه شود. «نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری» محور بعدی اهداف است. علم و نوآوری، فرهنگ جدید ایجاد میکند و از طرفی باید فرهنگهای گذشته پالایش شود. اولویت بعدی «شاگرد، فناور و نوآور پروری» است. استاد زمانی موفق است که دانشجویانی به مراتب موفقتر، باهوشتر و نوآورتر تحویل جامعه دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: تولید ثروت از دانش نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است و تولید علم باید مرجعیت ایجاد کرده و مصرف آن دارایی و ثروت ایجاد کند. خوشبختانه دانشگاه هرمزگان در جایگاهی واقع شده که نعمتهای فراوانی در اطراف آن حضور دارد. باید قدر این نعمت را در کشور بدانیم و آن را تبدیل به قطب علمی کشور کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین، محمد عبادیزاده، نماینده ولیفقیه در هرمزگان، نیز در این مراسم اظهار کرد: مبنای هر کاری در جامعه اسلامی باید صدق باشد، صدق آن چیزی است که مطابق با واقعه عینی و خارجی باشد. دانشگاهها در 3 حوزه مهم، آموزش و تعلیم و تربیت، رشد و شکوفایی علمی و پژوهش فعالیت دارند.
وی افزود: مسئولیتی که بر عهده مسئولین دانشگاه قرار داده شده همان حقیقتی است که صدق و کذب در آن قابل تطبیق است. من به عنوان عضو کوچکی از دانشگاه که آموزههای فراوانی از اساتید آموختهام، افتخار میکنم که بخش عمده عمر و جوانی خود را در کنار اساتید دانشگاهی حضور داشتم. لازم است از زحمات رئیس سابق دانشگاه هرمزگان و هیئترئیسه این دانشگاه تشکر و قدردانی کنم.
نماینده ولیفقیه در هرمزگان تصریح کرد: از وزیر علوم تحقیقات و فناوری تشکر و قدرانی میکنم که نگاهی متفاوت به استانهای دورافتاده دارد، البته منظور از دور افتاده، بعد مسافت است، واضح است که هرمزگان خود قطب اقتصادی کشور است. اگر امروز دانشگاه هرمزگان در این شرایط قرار دارد از ابتدا اینچنین نبوده و با تلاشهای دستاندرکاران به جایگاه خوبی دست یافته است. یکی از جنبههای مهم حضور وزیر ایجاد فضایی است در آن ارتباط صنعت با دانشگاه به خوبی شکل گرفته است.
عبادیزاده با اشاره به اینکه باید هماهنگی میان مأموریت دانشگاه با مأموریتهایی که در استان وجود دارد، برقرار شود، بیان کرد: تقاضای توجه ویژه به بخش دریا و علوم و فنون دریایی در راستای رشد این ظرفیت با تقویت دانشکده علوم و فنون و تبدیل آن به دانشگاهی مستقل را دارم. همچنین توجه به حوزه نفت و پتروشیمی که برجستگی و شرایط بسیار خوبی در این استان دارد را خواستارم.
مهدی دوستی، استاندار هرمزگان نیز در این مراسم، اظهار کرد: ایجاد رشتههای مرتبط با صنایع موجود در هرمزگان ضرورت دارد. استان هرمزگان قطب صنعت پالایش بوده و توجه به این حوزه مهم است. همچنین توجه به حوزه صنعت فولاد از اهمیت ویژهای برخوردار است، چراکه هرمزگان قطب سوم در این حوزه در سطح کشور است. با پروژههایی که پیش رو داریم، استان هرمزگان با اختلاف قابلتوجهی در سطح اول کشور در این صنعت قرار خواهد گرفت.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه سواحل مکران و تربیت کادر متخصص در این سواحل، جهت پیشبرد اهداف، تصریح کرد: کادر پروازی نمیتواند تحولی در این استان به وجود آورد و ثمره رفت و آمد و عدم تثبیت نمیتواند توسعه باشد. با ارتقای دانشکده میناب و ایجاد دانشکدههای جدید جهت گسترش این حوزه اتفاقات و پیشرفتهای خوبی به ثمر خواهد نشست.
استاندار هرمزگان عنوان کرد: هرمزگان باید در حوزه علوم و فنون دریایی، به قطب کشور تبدیل شود. کمبودهای فراوانی وجود دارد، در دانشگاههای فنی پارکینگها تغییر کاربری داده و تبدیل به کارگاههای موردنیاز دروس دانشجویان شدهاند. در حوزه خوابگاه دانشجویی دختران، ما تنها توانستهایم حدود ٥٠ درصد درخواستها را تأمین کنیم.
وی اضافه کرد: امیدواریم با کمک هم و با سیاستگذاریهای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به پیشرفتهای خوبی برسیم. هرمزگان میتواند قطب علوم و فنون دریایی باشد اما ورود به این حوزه نیازمند تربیت نیروی ماهر است که تأسیس دانشگاه علوم و فنون دریایی بسیار راهگشا خواهد بود.
محمد صادقی، رئیس جدید دانشگاه هرمزگان نیز در این مراسم بیان کرد: دانشگاه یکی از باارزشترین منابعی است که توسعه را برای همه کسانی که مشتاق آن هستند به همراه میآورد.
وی بیان کرد: زمانی که سخن از دانشگاه به میان میآید، جامعه باید بپذیرد که دانشگاه و دانشگاهیان نقش مولد و هدایتگر و مشاور را دارند و مهمتر از آن این است که بازرس اصلی توسعه، دانشگاه است. اگر جامعه به این نتیجه برسد که برای حل مسئله هیچ مرجعی دقیقتر و کمهزینهتر از دانشگاه وجود ندارد از قاعده شناسایی به راحتی عبور خواهیم کرد و اینگونه هم سلامت و صلابت و استقلال دانشگاهیان حفظ خواهد شد و هم جامعه پیرامون ما توسعه و پیشرفت را به راحتی چنگ خواهد زد.
رئیس جدید دانشگاه هرمزگان عنوان کرد: دانشگاه هرمزگان، به عنوان نهادی فکری به دنبال این است که با تقویت جامعه پیرامون بر سر قواعد منفعت مشترک به گفتوگو بنشیند. برای این کار ابتدا باید جایگاه دانشگاه را به عنوان مولد مشاور بپذیریم. در حال حاضر اولویتمان این است که در راستای تقویت ظرفیتها و مأموریت استان گام برداریم.
صادقی اظهار کرد: ما در پی آن هستیم که پاسخگوی تکلیف ذاتی ناشی از ظرفیتهای جغرافیایی که در اختیار ما قرار گرفته است، باشیم. خوشحالم که از زمان ورودم به دانشگاه هرمزگان، همبستگی ذهنی و عملی خوبی ایجاد شده است.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید مأموریت گرا باشد و بر اساس مأموریتهای خود حرکت کند، تصریح کرد: بر پایه این مأموریتها ما با پتانسیلهای ذاتی استان آشتی و دانشگاه هرمزگان را به عنوان دانشگاهی پیشرو در دستیابی به قطب علمی اقتصاد دریا پایه در کل کشور مطرح کردیم.
رئیس جدید دانشگاه هرمزگان بیان کرد: هدف دیگر ما ایجاد مرجعیت علمی بوده که از سیاستهای وزارت علوم است. ما دانشگاهیان تنها مأموریتپذیر نیستیم، بلکه فرستنده مأموریت نیز هستیم. ارتقاء جایگاه دانشگاه از ضروریات دیگری است که پیگیر آن هستیم.
صادقی خاطرنشان کرد: ایجاد تنوع درآمدی در بخشهای مالی، توسعه همکاریهای بینالمللی و پیشبرد رویکرد دیپلماسی علم و فناوری، ترسیم سیمای دانشگاه در پرتوی گام دوم انقلاب با محوریت گفتمان ارزش محور و نیز آموزش و تأمین نیروی انسانی از دیگر رویکردهای ما خواهد بود.
یادآور میشود؛ در پایان این مراسم، از زحمات «علیاکبر شیخی فینی» رئیس سابق دانشگاه هرمزگان قدردانی و «محمد صادقی» به عنوان رئیس جدید این دانشگاه معرفی شد.
انتهای پیام