میترا قاسمیراد، مدیرعامل موسسه خیریه بیماران خاص و سرطان بزرگسالان هرمزگان در حاشیه رویداد «روایت همدلی» که توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان هرمزگان برگزار شد، در گفتوگو با ایکنا از هرمزگان، اظهار کرد: من فعالیت خود را از سال 93 به عنوان داوطلب در خیریهای برای کمکرسانی به بیماران تالاسمی، بیماران خاص و گاهاً مبتلا به سرطان آغاز کردم.
وی افزود: افراد با سنین، شرایط فرهنگی و تواناییهای مالی و ظاهری مختلف برای تأمین نیازهای درمانی و گاهاً مالی خود به این موسسه مراجعه میکردند و میدیدم که میشود خیلی کارها انجام داد تا علاوه بر منابع مالی که در اختیار آنها میگذاریم از تمامی امکانات و ظرفیتهایی که داریم استفاده کنیم.
مدیرعامل موسسه خیریه بیماران خاص و سرطان بزرگسالان هرمزگان ادامه داد: در ابتدا فراخوانی بین بیماران خاص منتشر و افرادی که به توانمندسازی و استقلال خود علاقه داشتند را شناسایی کردم و گامهای ابتدایی را با کمک خیرین در این زمینه برداشتم. اهداف من با اهداف افرادی که قبلاً در آن موسسه فعالیت میکردند متفاوت بود. من احساس میکردم میتوانیم خیلی از افراد را به سمت استقلال مالی و شغلی هدایت کنیم.
قاسمیراد تصریح کرد: ابتدا میزهای مددکاری را راهاندازی کردیم تا بیماران از درب منزل به سمت مراکز درمانی دولتی هدایت شوند و مدیریت مالی برایشان ایجاد شود. اگر مؤسسات خیریه همه به این سمت روند و به جای هزینههای بالا روی مددکاری برنامهریزی کنند، وضعیت بهتر خواهد شد. بعد از آن فراخوان، دیدیم برخی از جوانانی که روزی خود متقاضی منابع مالی بودند، درخواست آموزش برای توانمندسازی خود داشتند.
وی ادامه داد: با هماهنگی سازمان فنی و حرفهای استان بستری را برای آموزش این افراد مهیا و با کمک خیرین دو کارگاه آموزشی برای این بیماران راهاندازی و تجهیز کردیم. بسیاری از افرادی که مشکلات مالی داشتند امروز به گونهای توانمند شدهاند که به توانمندیهای آنان در فعالیتهای خود نیاز داریم.
مدیرعامل موسسه خیریه بیماران خاص و سرطان بزرگسالان هرمزگان بیان کرد: ما 5 رشته آموزشی را در یک فضای بیمارستانی ایجاد کردیم. سپس افراد به سمت صندوق کارآفرینی امید هدایت شدند تا بتوانند به صورت مستقل کارگاههایی برای خود راهاندازی کنند.
قاسمیراد افزود: در موسسه خیریه بیماران خاص و سرطان بزرگسالان هرمزگان پس از تلاش برای آموزش و توانمندسازی در راستای ایجاد شغلهای پایدار برای مددجویان، از پزشکان و کلینیکهای مختلف درخواست کردیم تا علم و زمان خود را در اختیار بیماران ما بگذارند. در حال حاضر این موسسه در کنار منابع دارویی که هزینهاش را به صورت تنخواه به داروخانه شهید محمدی بندرعباس پرداخت میکند با ارائه نامهای به بیماران خدماتی را به صورت رایگان از کلینیکهای مختلف برایشان فراهم میکند.
وی ادامه داد: ما اکنون یک همراهسرا در بندرعباس داریم که خدمات صد درصد رایگان دارد. بیمارانی که از سراسر استان و استانهای مجاور برای دریافت خدمات سرطان مراجعه میکنند، میتوانند از خدمات این همراه سرا استفاده کنند تا بهجز درد بیماری آرامش درمان را نیز تجربه کنند. اکنون 22 نفر در این همراه سرا اسکان دارند و گاهی آمار ما به بالای 150 نفر میرسد که قابل توجه است.
مدیرعامل موسسه خیریه بیماران خاص و سرطان بزرگسالان هرمزگان بیان کرد: در تهران نیز تفاهمنامهای با یک موسسه خیریه داریم که خدمات خوبی به بیماران مبتلا به سرطان ارائه میدهد و شرایط اسکان رایگان را نیز برایشان فراهم میکنیم. همچنین در استان فارس نیز شرایط مشابهی را ایجاد کردهایم.
قاسمیراد عنوان کرد: خیرین ما از سال 82 تا کنون روز به روز افزایش یافتند و چرخه خدماترسانی ما نیز به کمک آنان بزرگتر میشود. هدف این موسسه کمک به درمان بیماران، رفع مشکلات مالی و درمانی آنان و مهمتر از آن توانمندسازی بیماران و خانوادههایشان است.
وی بیان کرد: بهترین گزینه برای خانواده مددجویان توانمند کردن آنها است. شخص با ایجاد مشاغل خانگی در کنار خانواده خود قرار دارد و روی توانمندی که دارد فعالیت میکند. با توجه به شرایطی که داشتیم کلاسهای آموزشی مختلفی در رشتههای مختلف برگزار و البته در حوزه خیاطی قویتر کار کردیم. با همت خیرین اولین تولیدات خود را در سال 95 با تولید کیفهای بیمارستانی آغاز کردیم.
مدیرعامل موسسه خیریه بیماران خاص و سرطان بزرگسالان هرمزگان تصریح کرد: در یک نمایشگاه سفارش 3 هزار کیف سلامت گرفتیم و در عرض 4 مال به 9 هزار دست تولید رسیدیم و کل بیمارستانهای استان را پوشش میدادیم. در حال حاضر بیش از 350 نفر آموزش رایگان شامل بیماران خاص، زنان سرپرست خانوار، خانواده زندانیان و هرکسی که توانایی آموزش و مهارتآموزی داشته ارائه و 28 بازارچه برگزار کردیم.
قاسمیراد خاطرنشان کرد: در سال 96 مجموعهای با عنوان رشمون را در ملک سازمان فنی و حرفهای توسط وزیر کار افتتاح کردیم و اولین نمونه کشور بودیم که در حوزه توانمندسازی بیماران خاص، اشتغال و آموزش رایگان داشتیم. 2 سال نیز در روستاهای میناب کلاس آموزشی رایگان برگزار کردیم و 70 نفر آموزش دیدند که از این تعداد 47 نفر موفق به اخذ مدرک فنی و حرفهای شدند.
وی اضافه کرد: تعاونی رشمون با هدف آموزش و اشتغال مردمی شکل گرفته و اعضای هیئت مدیره آن از پزشکان و تجار استان هستند که یک سرمایهگذاری اجتماعی کردند. در عرض 4 سال حدود 60 دستگاه در مجموعه به همت خیرین فراهم کردیم. حسن این مجموعه این است که کسی در آن به فکر سود و منافع شخصی خود نیست. همه به این فکر هستند که اگر سودی حاصل شد، فرد دیگری به مجموعه اضافه شود.
مدیرعامل موسسه خیریه بیماران خاص و سرطان بزرگسالان هرمزگان با بیان اینکه امیدوارم بتوانیم یک تولیدکننده قوی برای استان خود باشیم، تصریح کرد: امروز از مناطق مختلف استان با ما تماس میگیرند و بیماران خاص را به سمت موسسه ما هدایت میکنند. هر فردی با هر توانایی مالی، پزشکی یا مهارتی میتواند با ما همکاری داشته باشد و در این مسیر ما را یاری کند.
قاسمیراد در پایان یادآور شد: توصیهام به جوانان علاقهمند به حوزه نیکوکاری این است که منابع مالی را ملاک کار قرار ندهند، چراکه انگیزه، اعتماد به نفس و امید از اهمیت بالاتری برخوردار است و هر فردی که علم و مهارتی دارد میتواند آن را به دیگران منتقل کنید. اگر انگیزه وجود داشته باشد با حداقلها میتوان در این عرصه فعالیتهای مؤثری داشت.
انتهای پیام