کد خبر: 3953751
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱

ضرورت توجه به وقف‌های جدید و مشارکتی در حوزه‌های علمیه

مدیر دفتر امور موقوفات و منابع پایدار حوزه‌های علمیه با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به وقف‌های جدید و مشارکتی در حوزه‌های علمیه، گفت: موقوفات بدون درآمد بسیاری در کشور وجود دارد که باید احیا شوند.

به گزارش ایکنا از هرمزگان، سید مصطفی حسینی‌نژاد، مدیر دفتر امور موقوفات و منابع پایدار حوزه‌های علمیه کشور، صبح امروز، 25 بهمن‌ماه، در اجلاسیه منطقه‌ای مدیران استانی حوزه‌های علمیه هرمزگان، فارس، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان که در بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: وقف پاک‌ترین و درست‌ترین شیوه اقتصادی کشور است اما متأسفانه در حال حاضر طبق اعلام مسئولین کشور وضعیت خوشایندی در زمینه موقوفات نداریم.

وی با اشاره به اینکه ۹۴۰ هزار وقف در اختیار اداره اوقاف قرار دارد که از این میان ۹۱۰ هزار مورد آن، درآمدی ندارند، تصریح کرد: متأسفانه تنها ۳۰ هزار موقوفه در سراسر کشور درآمد دارند و باید 910 هزار موقوفه دیگر که بدون استفاده‌اند را احیا کرد.

مدیر دفتر امور موقوفات و منابع پایدار حوزه‌های علمیه با تأکید بر اینکه باید برای متولیان موقوفه‌هایی که توان بهره‌برداری ندارند، ساز و کار جدیدی تدوین کرد، افزود: در حال تدوین اساسنامه‌ای برای متولیان وقف خاص هستیم تا با حل مشکلاتشان به عنوان منبعی برای حوزه فعال شوند.

حسینی‌نژاد با بیان اینکه توسعه و احیای موقوفات حوزوی با ورود اوقاف امیدبخش است، اضافه کرد: توجه ویژه به وقف‌های جدید و مشارکتی بسیار ضروری است و در این راستا دوره‌هایی آموزشی برای مبلغان در نظر گرفته‌ایم که در دستور کار معاونت تبلیغ، قرار گرفته است.

وقف، سالم‌ترین منبع مالی برای حوزه‌های علمیه است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد عبادی‌زاده، نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان نیز در این جلسه، اظهار کرد: ما در عقبه تاریخی حوزه‌ها علمیه شاهد پشتوانه مردمی بودیم و هستیم. حوزه علمیه دارای دو بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار است که خیرین و واقفین همواره در بخش سخت‌افزار، پای‌کار آمده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در هرمزگان حدود ۲۵ مدرسه علمیه خواهران توسط مردم و خیرین ساخته شده است، تصریح کرد: اگر مدارس علمیه مجهز به منابع پایدار باشند با مشکلات مالی مواجه نخواهند شد و وقف به عنوان یک منبع پایدار، همواره یکی از پشتوانه‌های قوی برای مذهب تشیع و حوزه‌های علمیه بوده است.

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان بیان کرد: متأسفانه ساماندهی درستی در حوزه موقوفات حوزه علمیه، وجود ندارد. اگر منابع حوزه و منابع دیگری که هم‌راستای آن هستند را تفکیک کرده و در کنار هم قرار دهیم، موفقیت چشم‌گیری خواهیم داشت.

عبادی‌زاده عنوان کرد: در گذشته حوزه‌های علمیه در تهران و شهرهای بزرگ در قلب بازار ساخته می‌شد تا هم بازاریان درس مکاسب را بیاموزند و هم کمکی مالی برای اداره حوزه پرداخت شود. حوزه‌های علمیه بدون منابع پایدار، دچار مشکلات اساسی می‌شوند.

وی با بیان اینکه وقف، سالم‌ترین منبع مالی برای حوزه است، تصریح کرد: منابع پایدار در حوزه‌های علمیه باید به سمت درآمدهای اجاره‌ای برود و بهترین راه آن، اجرای این سبک در قالب وقف است، چراکه ضرر و تبعات کمتری دارد.

انتهای پیام
captcha