کد خبر: 3930743
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۶

تأسیس مراکز تخصصی؛ گامی مؤثر در جهت گسترش دروس حوزوی

استاد شیعه شناسی حوزه علمیه قم با اشاره به نقش انقلاب در تخصصی شدن دروس حوزه‌های علمیه، گفت: تأسیس مراکز و مؤسسات تخصصی حوزوی گامی مؤثر در جهت گسترش و تخصصی‌تر شدن دروس حوزوی است.

به گزارش ایکنا از هرمزگان، حجت‌الاسلام حسن غفاری فرد، استاد شیعه شناسی حوزه علمیه قم، شب گذشته، 30 مهرماه، در آئین افتتاحیه رشته تخصصی شیعه شناسی در حوزه علمیه هرمزگان، اظهار کرد: اقدامات اثربخش انقلاب برای حوزه کم نبوده است که یکی از بهترین اتفاقات نیز برگشت رشته‌های تخصصی و علمی روز برای طلاب بوده است.

وی عنوان کرد: درس‌هایی مانند خارج فقه و اصول، شرح نهج‌البلاغه، تفسیر و... به‌راحتی سرفصل‌بندی نشده است، این دروس در گذشته علم محسوب نمی‌شدند بلکه دروس جمعی بوده‌اند، بسیاری از بزرگان مانند حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری تلاش‌های بسیاری را در جهت تخصصی کردن دروس کردند.

استاد شیعه شناسی حوزه علمیه قم تصریح کرد: حوزه علمیه پس از سال‌ها، یک دهه است که به سمت تأسیس مرکزهایی مانند مرکز کلام، مرکز تفسیر و... رفته و در حال حاضر در گام دوم خود در راستای تأسیس مؤسسات گام برداشته است، تشکیل چند مرکز تخصصی در استان هرمزگان بسیار مؤثر خواهد بود.

وی در پایان اضافه کرد: تأسیس مؤسسات و مراکز تخصصی حوزه بسیار مؤثر بوده و نیازمند کار بلندمدت و صبر است، ما اکنون در حال جنگ تن‌به‌تن عقیدتی هستیم، مدیران و طلاب بهتر از هرکسی بوم منطقه خود را می‌شناسند و حال که رشته تخصصی به این استان آمده باید نسبت به یادگیری اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

راه‌اندازی رشته شیعه‌شناسی در استان هرمزگان کاری استراتژیک است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نادر حقیقی، مدیر حوزه علمیه هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت راه‌اندازی رشته‌های تخصصی در استان هرمزگان، بیان کرد: رشته شیعه شناسی ازجمله رشته‌های بااهمیت و حتی استراتژیک با توجه به شرایط استان هرمزگان است.

وی افزود: ما پس از سال‌ها شاهد راه‌اندازی رشته‌های تخصصی در سطح استان هرمزگان مانند شیعه شناسی در مدرسه النبی(ص) بندرعباس و همچنین رشته کلام در مدرسه ولی‌عصر(عج) شهرستان رودان بودیم که قدم‌های مؤثری در جهت تخصصی کردن رشته‌ها و همچنین تأمین کادر موردنیاز حوزه است.

مدیر حوزه علمیه هرمزگان تصریح کرد: در راستای طرح آمایش حوزه‌های علمیه کشور، طرح آمایش حوزه علمیه استان هرمزگان نیز تدوین شده که قطعاً جوابگوی نیازهای آینده استان هرمزگان و کشور خواهد بود و در افق ۱۴۱۴ که برای استان دیده شده، طلاب در کارویژه‌های مختلف به‌کارگیری می‌شوند.

حقیقی با تأکید بر اینکه تأسیس رشته‌های دیگر ازجمله رشته تفسیر برای استان هرمزگان بسیار بااهمیت و ارزشمند است، بیان کرد: از تمامی مجموعه‌ها و دستگاه‌های استان، خواستار یاری‌رساندن به حوزه  در جهت تأسیس رشته‌های مختلف هستیم.

انتهای پیام
captcha