به گزارش ایکنا از هرمزگان، حجتالاسلاموالمسلمین علیاصغر قائمی، کارشناس مذهبی و مدرس منطق، اصول، سیره تربیتی، اخلاق و عقاید روز گذشته، چهارم بهمنماه در مراسم دعای ندبه که به همت هیئت رزمندگان این استان در مسجد فاطمه الزهرا(س) بندر خمیر برگزار شد، گفت: هر شخصی که سفری در پیش داشته باشد وسایل آن را نیز فراهم میکند، قطعاً همه ما در این عالم مسافر هستیم و این سفر دیر یا زود تمام میشود و همه بهسوی مقصد اصلی «انا لله» حرکت میکنیم.
وی ادامه داد: خداوند متعال ما را برای هدفی عالی به این دنیا آورده و این سفر طولانی تدارکات و آمادگیهای فراوان میخواهد، وقتی مولای ما امیرالمؤمنین از کمبود زاد و توشه سفر طولانى آخرت شکایت کرده و میفرمایند «آهِ مِنْ قِلَّةِ الزَّادِ، وَطُولِ الطَّرِیقِ، وَبُعْدِ السَّفَرِ، وَعَظِیمِ الْمَوْرِدِ؛ آه از کمى زاد و توشه (آخرت) و طولانى بودن راه و دورى سفر و عظمت (مشکلات مقصد)» پس ما باید چگونه در رابطه با این سفر فکر و اقدام کنیم؟
قائمی با اشاره به سخن حضرت علی(ع) که میفرمایند «رحمت خداوند بر کسی که بداند کجا بوده و به کجا میرود»، تصریح کرد: خداوند متعال که 100 مرتبه به نام حکیم در قرآن از خود یاد کرده ما را عبث و بیهوده به این عالم نیاورده و آفریده شدن ما برای زحمت چندساله در این دنیا و سپس رفتن و مردن نبوده بلکه قطعاً اهداف عالی در پس این آفرینش وجود دارد.
این مدرس منطق و اصول ادامه داد: قطعاً خداوند نیازی به عبادت بندگانش ندارد و بینیاز مطلق (الله الصمد) است اما انسان برای اینکه به تکامل واقعی خود برسد باید بهدنبال معرفت و عبادت باشد، اباعبداللهالحسین(ع) در حدیثی نورانی میفرماید: «به خدا قسم خداوند بندگانش را خلق نکرد مگر برای اینکه او را بشناسند، زمانی که شناختند عبادتش میکنند و زمانی که عبادتش کردند از عبادت غیر خدا بینیاز میشوند».
وی ادامه داد: شخصی از امام حسین(ع) پرسید: معرفت خداوند چگونه حاصل میشود و ایشان در پاسخ فرمودند: خلقت و آمدن ما به دنیا برای معرفت است و معرفت برای عبادت است، این مرد میپرسد: چگونه خدا را بشناسیم؟ امام حسین(ع) میفرمایند: راه شناخت خداوند این است که مردم هر زمان امام زمان خود را که اطاعتش بر آنها واجب است، بشناسند.
قائمی با تأکید بر اینکه هستی برای انسان و انسان برای معرفت پروردگار است، تصریح کرد: پروردگار عالم در حدیث قدسی میفرماید: ای انسان همه هستی را و آفرینش را برای تو خلق کردم و تو را برای خودم، انسان خلق شده تا به کمال برسد و کمالش در راستای معرفت عبادت باشد.
زندگی مقدمهای برای معرفت است
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه زندگی مقدمهای برای معرفت است، افزود: به زندگی هم باید فکر کرد اما اساس راه ابدی و بینهایتی که در پیش داریم معرفت و عبادت است، افرادی که شب و روز، خوابوبیداری، هموغم و تمام افکارشان محدود به زندگانی چندروزه دنیا است ضرر میکنند و از خاسران هستند.
قائمی با اشاره به اینکه برای معرفت الله باید امام زمان را شناخت، اظهار کرد: رسول گرامی اسلام نیز در حدیثی که از اهل شیعه و سنی بهوفور نقل شده، میفرمایند «هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناخته باشد مردنش جاهلیت است، زیرا هر کسی که امام زمان را نشناسد خدا را نشناخته است».
این متخصص اخلاق اسلامی ادامه داد: در جامعه اول که به جامعه صغیره معروف است خطاب به امامان معصوم میخوانیم «سلام بر آن امامان معصومی که هر کس آنها را بشناسد خدا را شناخته و هرکس آنها را نشناسد خدا را نشناخته است».
قائمی با اشاره به امانت سنگین کتاب خدا، عترت و اهلبیت و سخن امام علی(ع) که فرمود «هر زمان مونس و همدمی میخواهید قرآن تو را کفایت میکند، قرآن جلای دلها و روشنی قلبها است»، گفت: گاهی غم و غصه دلها را فرامیگیرد که در زندگی انسان طبیعی است، به فرموده حضرت محمد(ص) جلای دل گرفته و افسرده و مرده تلاوت قرآن، استغفار و به یاد مرگ بودن، است.
مؤلف کتاب «اصول اعتقادات» ادامه داد: طبق روایات مختلف اول چیزی که دل را جلا میدهد تلاوت قرآن و دومین وسیله استغفار است؛ استغفار یعنی توبه از گناهان به قصد توبه، یعنی پشیمانی از گناهان گذشته و تصمیم به ترک گناه در آینده؛ چراکه گناه دلها را تاریک میکند.
وی ادامه داد: سومین وسیله برای جلای دل به فرموده پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) یاد مرگ و مردن است؛ فراموش نکنیم انسانی که مرتب به پایان و روزی که از دنیا میرود فکر میکند گرفتار معصیت نمیشود.
این مدرس منطق و اصول در رابطه با عترت و اهلبیت(ع) گفت: پس از واقعه خیبر پیامبر(ص) به حضرت علی(ع) فرمودند «اگر بیم آن را نداشتم که گروههایی از امت من درباره تو، آنچه را که مسیحیان درباره حضرت عیسی بن مریم گفتند، بگویند، سخنی درباره تو میگفتم که به گروهی از مدرم نگذری، مگر اینکه خاک زیر قدمهای تو را بهعنوان تبرک بردارند» و در روایات بسیار دیگری نیز شاهد تأکید رسول گرامی اسلام(ص) به فضایل حضرت علی(ع) هستیم.
قائمی اظهار کرد: در دعای ندبه نیز میخوانیم که پیامبر(ص) خطاب به امیرالمؤمنین میفرمایند «یا علی اگر تو نبودی، پس از من مؤمنان شناخته نمیشدند، من شهر علم هستم و علی دروازه این شهر، هر کس علم و حکمت میخواهد باید از این در وارد شود».
این کارشناس مذهبی ادامه داد: یکی از دانشمندان خارجی گفته است ایکاش آن زمانی که مولا علی(ع) بر کرسی خطابه فرمودند «بپرسید قبل از اینکه مرا نیابید» بودم و میپرسیدم و مینوشتم و کتابها را از معارف پر میکردم.
وی با ذکر این بیان که یک دانشمند مسیحی نیز میگوید من 200 مرتبه نهجالبلاغه علی(ع) را خواندهام و هر بار مطلبی تازه فهمیدم، تصریح کرد: عیب نیست من و شما در عمرمان یک دور نهجالبلاغه را نخوانده باشیم؟ نهجالبلاغه گنجینه ارزشمندی است و با مطالعه آن بسیاری از مشکلات از ذهن و فکر ما دور میشود.
قائمی به نقل از استاد خود گفت: یک پروفسور مسیحی که تشنه معرفت خدا شده بود به من گفت آنچه آنها در رابطه با خدا میگویند مرا راضی و قانع نکرده و میخواهم خدا را بشناسم، چه کنم؟ ازاینرو یک خطبه از نهجالبلاغه در باب توحید برایش خواندم، جمله به جمله کلمات علی(ع) را از عربی به فارسی ترجمه کردم و مترجم فارسی را به انگلیسی ترجمه میکرد، دیدم قطرات اشک از گوشه چشمان این پروفسور مسیحی جاری شد.
وی ادامه داد: خطبه تمام شد و از وی پرسیدم چه شد گریه کردی، این پروفسور مسیحی پاسخ داد گمشده خود را پیدا کردم، تشنه بودم از این خطبه سیراب معرفت شدم، اعتراف میکنم شما شیعهها از یک فرهنگ غنی برخوردار هستید که هزاران سال ما از آن دور هستیم» یک خطبه توحیدی نهجالبلاغه میتواند یک پروفسور مسیحی را مسلمان کند.
وی بیان کرد: همه امامان معصوم(ع) را باید شناخت ولی در این عصر لازم است آن وجودی که خدا بهواسطه وجود او به همه موجودات روزی داده و به خاطر وجودش آسمان و زمین پابرجاست را بشناسند؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، ما رسماً ولیفقیه را میشناسیم، همانطور که امام رضوانالله تعالی علیه فرمودند «اگر میخواهید به مملکت آسیبی نرسد پشتیبان ولایتفقیه باشید»، ارتباط و اطاعت از ولیفقیه را سرلوحه کار خود قرار دادهایم.
قائمی از فضایل شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همرزمش ابومهدی المهندس گفت و ادامه داد: شهید قاسم سلیمانی با ایثار، فداکاری و مبارزهاش ریشه داعش را از منطقه خشکاند، اگر مبارزات او و دوستان و همرزمانش نبود امنیتی که اکنون در کشور داریم، نداشتیم؛ داعش تا نزدیکیهای مرزهای ما آمده بود و به فرموده مقام معظم رهبری «اگر در آن طرف مرزها در سوریه و عراق با داعش مبارزه نکنیم در آن صورت در مرزهای داخل کشورمان باید با آنها بجنگیم».
انتهای پیام