کد خبر: 3581664
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰

خواندن و حفظ، مقدمه فهم قرآن است

گروه معارف: معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، خواندن و حفظ را مقدمه فهم قرآن برشمرد و عنوان کرد: حافظان باید در کنار پرداختن به کار ارزشمند حفظ، به مفاهیم، محتوا و پیام‌های قرآن نیز توجه کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد امروز در جمع حافظان موسسه بیت الحفظ الزهرا(س) روستای کشپیری ضمن تبریک سالروز تاسیس کانون های مساجد، از حافظین قرآن به عنوان محصول قلب پاک اساتید و والدین آنها برشمرد.

وی با اشاره به آثار و برکات انس با قرآن، افزود: نگاه کردن به آیات قرآن، تلاوت، حفظ، پیاده کردن وعمل کردن به قرآن، همگی مایه شفاست وحتی کسی که سواد هم نداشته باشد با نگاه و دست کشیدن به خط قرآن از شفای آن بهره مند خواهد شد.

وی با بیان اینکه بدون تلاوت، قرائت وحفظ که مقدمه ای بر فهم قرآن است نمی توان به مفاهیم دست یافت، تصریح کرد: اما عمل به مفاهیم قرآن، آثار و برکات ارزشمند مضاعفی را به دنبال دارد.

معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با استناد به حدیثی نبوی که می فرماید: « وقتی جوانی قرآن بخواند قرآن با گوشت و پوست و خون آن عجین خواهد شد»، خاطرنشان کرد: در روایت آمده است که در قیامت به حافظ قرآن گفته می شود که قرآن بخوان و ارتقا پیدا کن.

وی با یادآوری اینکه آموزه های قرآن به ما می‌آموزد که هر چه در دنیا وجود دارد زینت زمین است نه زینت برای انسان، افزود: تلاوت قرآن و تامل در آیات الهی مایه زدودن زنگار گناهان دل از می شود.

حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد خطاب به نوجوانان و جوانان شرکت کننده در طرح حفظ، تاکید کرد: شما که در وادی حفظ قرآن گام نهاده اید باید مراقبت باشید که حافظ بودن موجب خود برتربینی، تکبر و حسد در شما نشود.

وی اذعان کرد: انسان همیشه باید خود را درمقابل خداوند ذلیل ببیند و به داشته های خود زیاد دلخوش نباشد زیرا اگر عنایت خداوند نباشد همه این داشته ها از دست خواهد رفت.

یادآور می‌شود، موسسه بیت الحفظ الزهرا(س) روستای کشپیری که توسط برادران میرانی که پنج نفرشان حافظ و ۲ نفر نیز در حال حفظ اداره می شود در راستای تحقق فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ، اقدام به برگزاری کلاس های حفظ کل کرده اند که در سال نخست ۲۳ نفر و در سال گذشته نیز ۲۱ حافظ را تربیت کردند.

دوره های حفظ کل این کانون به دلیل حضور شرکت کنندگانی از استان های خراسان جنوبی، مازندران، کرمان، سیستان بلوچستان و هرمزگان به صورت شبانه روزی در حال برگزاری است و در سال جاری ۳۶ شرکت کننده دارد که در حال حاضر جزء هشتم قرآن را حفظ کرده اند.

captcha