کد خبر: 3575495
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۳
معاون ستاد عالی کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کشور:

روستاهای میناب حق بزرگی بر گردن جامعه هنری و قرآنی کشور دارند

گروه معارف: معاون ستاد عالی کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کشور با اشاره به آغاز حرکت‌های فرهنگی، هنری و قرآنی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد روستایی از هرمزگان، گفت: روستاهای میناب حق بزرگی بر گردن جامعه هنری و قرآنی روستاهای کشور دارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از هرمزگان، مرتضی طاهریان روز گذشته در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره سرود کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان میناب در فرهنگسرای شهید بهشتی ضمن تسلیت ایام فاطمیه(س)، به اجرای بسیار خوب گروه‌های سرود در چهارمین جشنواره سرود شهرستان میناب اشاره کرد و افزود: کانون‌های فرهنگی هنری شهرستان میناب این ظرفیت را دارند که جشنواره سرود ملی را برگزار کنند و این ایده در دبیرخانه جشنواره جوانان مساجد کشور موردبررسی قرار می‌گیرد.

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری کشور، تصریح کرد: آغاز حرکت‌های بسیار خوب و اثربخش در حوزه سرود و قرآن با محوریت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد روستایی از روستای کردر شهرستان میناب و روتان شهرستان سیریک بوده است که امروز شعاع آن به سراسر کشور رسیده و روستاهای زیادی با الهام گیری از مردم این خطه یا  در حال برگزاری جشنواره هستند و یا خود را برای میزبانی از جشنواره‌ها آماده می‌کنند.

طاهریان با بیان اینکه اخیراً چهارمین دوره جشنواره سرود سراسری رضوی کانون‌های مساجد روستایی به میزبانی روستای کورده لارستان در استان فارس برگزار شد، اظهار کرد: خواستگاه و آغازگر این حرکت بالنده و شکوفا از روستای کردر بوده است که این مهم بیانگر عشق و علاقه مردم این منطقه به ترویج معارف اهل‌بیت(ع) است.

وی با اشاره به خروجی و بازخورد برنامه‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان، عنوان کرد: امروز برخی از مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی از اتفاقات این منطقه به‌ویژه همدلی و همراهی مردمان این دیار در اجرای برنامه‌های ملی در حوزه ترویج سیره اهل‌بیت(ع) مطلع و از این موضوع ابراز خرسندی کرده‌اند.

معاون ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در ادامه با ذکر این نکته که موضوع سرود مساجد، ریشه در انقلاب اسلامی دارد، خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب گروه‌های سرود مساجد به‌صورت جدی فعال بودند و بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی دینی با اجرای سرود همراه بود.

وی با یادآوری اینکه سرود، فعالیتی ریشه‌دار در حوزه مساجد است، افزود: متأسفانه در برهه‌ای از این مهم غفلت شد، اما تأکیدات مقام معظم رهبری به‌ویژه در یکی دو سال اخیر موجب شد تا موج جدیدی از توجه به سرود را شاهد باشیم.

طاهریان از ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به‌عنوان پرچم‌دار عمل به فرمایشات رهبری در توجه به مقوله مهم سرود نام برد و بیان کرد: امروز ستاد عالی به‌عنوان مجموعه‌ای اثرگذار در حوزه سرود کانون‌های فرهنگی هنری ورود پیداکرده است و البته نباید به وضعیت کنونی بسنده کنیم و برای رسیدن به نقطه اوج در این حوزه نیازمند تلاش بیشتر اعضای کانون‌ها هستیم.

وی با تأکید بر اینکه کانون‌ها نباید تنها به چند گروه سرود حرفه‌ای اکتفا کنند، گفت: نقطه آغازین توانمندسازی و کادر سازی که از اهداف کلیدی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است از تشکیل گروه‌های هنری و شناسایی و پرورش استعدادها کلید می‌خورد.

طاهریان تشکیل گروه‌های سرود در مساجد را حامل پیام برای همگان دانست و عنوان کرد: نخستین و اصلی‌ترین کارکرد مسجد، توجه به امور عبادی است اما این تنها کارکرد این مکان مقدس نیست بلکه مسجد مکان امنی برای انجام بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی هنری است که با شئون مسجد همخوانی داشته باشد.

معاون ستاد عالی همچنین به اجرای بسیار خوب گروه سرود کانون فرهنگی هنری یابن العسکری(عج) در اختتامیه جشنواره چهارم اشاره کرد و افزود: کانون‌های فرهنگی هنری شهرستان میناب این ظرفیت را دارند که جشنواره سرود ملی را برگزار کنند و این ایده در دبیرخانه جشنواره جوانان مساجد کشور موردبررسی قرار می‌گیرد.

وی در پایان خطاب به نوجوانان و جوانان شرکت‌کننده در این آیین تأکید کرد: نوجوان و جوان مسجدی باید در همه زمینه‌ها ازجمله شرکت در نماز جماعت، احترام به والدین، نوع پوشش، اخلاق و ادب الگویی برای دیگران باشد.

captcha