به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از هرمزگان، امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دیجیتالیشدن امکانات، فرصتهای بسیاری برای استفاده بهتر از کتاب آسمانی قران کریم فراهم آمده است.
در این گزارش قصد داریم به واکاوی چالشهای موجود پیش پای جوانان برای بهره بردن از این آیات گهربار بپردازیم.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی دری کارشناس امور دینی با بیان اینکه قرآن همواره جایگاه والایی در خانههای ایرانیان داشته است تصریح کرد: نسلهای پیشین با استفاده از قرآن مکتوب و حتی بدون نرمافزارهای قرانی و امکانات نوین امروزی به تلاوت قرآن میپرداختند.
تلاش دشمنان تلاشهایشان برای تقدسزدایی از ارزشهای اسلامی
وی با بیان اینکه جوانان امروز مورد هجمه فرهنگی قرار گرفتهاند گفت: دشمنان اسلام در ادامه تلاشهایشان برای تقدسزدایی از ارزشهای اسلامی سعی دارند قرآن را تحقیر کنند و جوانان را از آن مأیوس کنند.
دری با اشاره به کشیش آمریکایی که قرآن کریم را به آتش کشید گفت: یکی از اهداف این اقدام تلاش برای تضعیف روحیه اسلامی در بین جوانان بود.
وی تلاش بیشتر در زمینه ترویج قرآن با استفاده از ظرفیتهای جدید علمی را یک ضرورت دانست و افزود: آموزش قرآن باید از سنین پایه و کودکی آغاز شود و این آموزش دیگر به روشهای سنتی جوابگو نیست.
استاد حوزه با اشاره به تنوع اسباببازیها، بازیهای رایانهای، شبکههای اجتماعی و غیره بیان کرد: این ابزارها به وسیلهای برای پیشبرد اهداف شوم دشمن تبدیل شده است اما قطعا میتواند فرصت مناسبی برای ما باشد تا از این ابزارهای پیشرفته که کاملا در دسترسی کودک و نوجوان است در زمینه هدایت به سمت ارزشهای قرانی حرکت بدهیم.
حجتالاسلام اصغر کهوری، رئیس شورای هیئات مذهبی بندرعباس با بیان اینکه میزان تلاوت قران توسط جوانان در مساجد خوب است اما به سطح عالی نرسیده است گفت: هیچ وقت نباید کودک و نوجوان را به صورت مستقیم و بعضیا با لحن نا مناسب به تلاوت قران دعوت کرد.
وی با بیان اینکه در دعوت کودکان به تلاوت و حفظ قران باید از تکنیکهای نوین روانشناسی استفاده کرد اظهار کرد: کودکان به کارهایی که جنبه بازی و سرگرمی داشته باشد عشق میورزند و این میتواند یک امتیاز مثبت برای آموزگار قران باشد.
نقش پدر و مادر در علاقهمند کردن کودکان و نوجوانان به تفسیر قرآن
کهوری با اشاره به نقش پدر و مادر در علاقهمند کردن کودکان و نوجوانان به تفسیر قرآن خاطرنشان کرد: والدین باید با زبان ساده و بدون استفاده از کلمات پیچیده فرزندشان را با قران آشنا کنند.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان ادارهکل ارشاد کارهای زیادی برای ترویج ارزشهای قرانی در استان به عمل آرودهاند گفت: البته بنده با برخی از این اقدامات موافق نیستم چراکه معتقدم برخی از این امورات علیرغم زحماتی که برای آن کشیده میشود نتیجه مطلوب را به همراه ندارد.
رئیس شورای هیئات مذهبی بندرعباس با بیان اینکه برنامههای قرآنی اداره کل ارشاد، دارالقرآن و سایر نهادهایی که با قران در ارتباط هستند باید سمت و سوی نتیجه گرایی داشته باشد نه مستندسازی برای تهران گفت: این اقدامات میتواند به صورت دراز مدت و در طول چندین سال انجام شود و سیاست بزرگی را به همراه داشته باشد اما قطعا باید عملی و نتیجه بخش باشد.
حجتالاسلام والمسلمین روحالله صفری، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قشم با اشاره به اینکه قران ضامن امنیت روحی و روانی جامعه است گفت: اگر امروز کودکان و نوجونان با قران مانوس شوند، نسل بعد میتواند نسلی درخشان برای کشور و اسلام باشند.
انقلاب ما سرچشمه از ارزشهای قرآنی دارد
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در ترویج فرهنگ قرآن یک ضرورت برای جامعه است خاطرنشان کرد: انقلاب ما سرچشمه از ارزشهای قرآنی دارد و اگر بخواهیم دامنه انقلاب گسترش پیدا کرده و به عمق آرمانهای نهضت برسیم باید در زمینه ترویج فرهنگ قران کوشا باشیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قشم با بیان اینکه فصل تابستان فرصت مغتنمی برای حضور کودکان و نوجوانان در کلاسهای قرآنی است گفت: والدین باید همانطور که به دیگر کلاسهای فرزندانشان توجه دارند به قرآن که کتاب دینی و اعتقادی آنهاست توجه کنند و کودکان خود را از بهره مندی از این دریای پر برکت محروم نسازند.
وی با بیان اینکه قران تنها پناهگاه مسلمانان در زمان آخرزمان است گفت: در زمانی که تمام کفر در تلاش است تا نور اسلام را خاموش کند تمسک جستن به قرآن؛ نقشه آنها را نقشه بر آب میکند.