به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از هرمزگان، حجتالاسلام سیدشکرالله زندوی، مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان دیروز، 22 اردیبهشتماه در حاشیه مراسم بازدید علما و روحانیون از روند ساخت و احداث مجتمع عظیم مسجد جامع بندرعباس، ضمن خیرمقدم، پیرامون اهمیت مسجد مطالب مبسوطی را بیان کرد.
سپس، آیتالله غلامعلی نعیمآبادی، نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امامجمعه بندرعباس طی سخنانی گفت: با احداث مسجد جامع بندرعباس، سالهای سال مردم از آن بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه این پروژه بزرگ، همت جدی مدیران استان را میطلبد، افزود: هماکنون مردم برای برگزاری مناسبتهای مذهبی از قبیل نماز جمعه، نماز عید فطر و قربان، مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورا و اربعین حسینی با مشکل روبرو هستند که با احداث این مسجد نیاز شهر بندرعباس برای سالهای سال مرتفع میشود.
آیتالله نعیمآبادی بیان کرد: مردم عزیز هرمزگان برای گذران اوقات فراقت از مدرنترین و مجهزترین مجموعه فرهنگی، گردشگری، خدماتی، تجاری و رفاهی که قطعاً با بهرهگیری از امکانات روز دنیا ساخته خواهد شد، بهرهمند خواهند بود.
وی ادامه داد: بستر و فضای معنوی لازم برای برنامههای بزرگ و گسترده فرهنگی ازجمله آموزش قرآن کریم و احکام، مراسم اعتکاف، مراسم و جشنها، برنامههای جمعی روخوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان و برنامه احیای شبهای قدر فراهم خواهد شد.
آیتالله نعیمآبادی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در استان هرمزگان چند کار شروع شده اما حضور مسئولان برای اجرای آنها را کمرنگ میبینیم، اظهار کرد: یکی از مهمترین کارها آغاز ساخت مسجد جامع بندرعباس بوده که این مسجد نعیمآبادی نیست بلکه مسجد جامع بندرعباس است و برای آیندگان باقی میماند.
وی تصریح کرد: برخی فقط سؤال میکنند که چه زمانی این مسجد تکمیل میشود و نمیپرسند که مشکلات آن چیست تا برای رفع آن تلاش کنند.
امامجمعه بندرعباس بیان کرد: احداث این مسجد افتخاری برای ماست و باید هرکس در فضای کاری خود تلاش کند تا این کار به نتیجه برسد و به نام نظام اسلامی در دل تاریخ بماند.
وی اظهار کرد: مسجد جامع بندرعباس دارای چند مشکل و نیازمند کمک مالی است و بودجه دولتی ندارد و با پولی که از فروش بخشی از زمین آن تهیه شد در این زمینه خوب کار شد، اما الآن نیازمند کمک همه است.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری افزود: توسعه این مسجد که نزدیک به 22 هزار نفر ظرفیت خواهد داشت و حدود 80 هزار نفر نیز میتوانند در خارج از آن حضور یابند بسیار مهم و نیازمند احداث صحن است و کسانی که واحدهای اطراف مسجد را در اختیار دارند باید هرچه زودتر واحدها را تخلیه کرده تا صحن مسجد هم احداث شود و ایستادگی در مقابل این طرح به نفع شهر بندرعباس نیست و باید مشکلات آن رفع شود.
در ادامه، عباس مؤمنآبادی، نماینده شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به جایگاه مسجد جامع بندرعباس در بین مساجد کشور گفت: مسجد جامع بندرعباس؛ بزرگترین مسجد فعلی کشور است.
مؤمنآبادی گفت: آنچه امروز مردم شاهد آن هستند محصول فعالیتهای بیوقفه و شبانهروزی دهها تیم اجرایی اعم از مشاور، ناظر، پیمانکار و همکاران آنها است که با قاطعیت می گوییم این حجم پیشرفت فیزیکی در پروژهای با این وسعت در کشورکمنظیر است.
وی با بیان اینکه تلاش برای تکمیل مسجد جامع بندرعباس را با بهرهگیری از بهترین امکانات تکلیف شرعی خود میدانیم، افزود: از اینکه توفیق یافتم مأمور ساخت مکانی برای برگزاری نماز جمعه و سایر برنامههای مذهبی بندرعباس شوم خداوند را شاکرم و به مردم عزیز استان قول میدهم همه توان و اعتبار خودم را در این مسیر بکار گیرم.
نماینده شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، پیشبینی کلیه نیازهای مرکز استان برای تجمعات ایام محرم، شبهای قدر، مراسم اعتکاف، جشنها و ... حذف فضاهای غیر ضروری از جمله کتابخانه و سالن اجتماعات، تلاش برای به حداکثر رساندن فضای برگزاری نماز با توجه به نیازهای آینده مرکز استان و به عبارتی آیندهنگری جدی در طراحی مسجد، توجه به الگوهای بومی و اقلیم منطقه، بررسی محاسن و معایب مساجد ساخته شده در کشور و جهان اسلام و برنامهریزی برای ساخت یک مسجد با مشخصات بینالمللی و با بهرهگیری از بهترین امکانات و فناوری روز در طراحی و ساخت مسجد را از مهمترین نکاتی برشمرد که در طراحی مسجد جامع بندرعباس مورد تاکید بوده است.