به گزارش خبرگزاری بین المللی قران(ایکنا) از هرمزگان، سیدعبدالباعث قتالی، امام جمعه اهل سنت بندرعباس دیروز، 17 فروردینماه در جمع خبرنگاران گفت: همه شواهد گویای آن است که دشمن بدنبال برهم زدن تعادل منطقه است، لذا با تقویت پنهانی تندروی مذهبی زمینه را برای نامنی و آشفتگی منطقه فراهم میکند.
قتالی با بیان اینکه اسلام دین رحمت، اعتدال و برادری است، گفت: درفضای تندروی فعلی این صدای اسلام شنیده نمیشود وعدهای اسلام را معادل خشونت تلقی کردهاند.
امامجمعه اهل سنت بندر عباس با اشاره به ظهور گروهکهایی همچون داعش افزود: تجربه نشان داده این گروهکها جز ویرانگری ارمغانی برای مسلمانان بهمراه ندارندو با برداشت نادرست خود ازاسلام زمینه رابرای آوارگی مسلمانان وحضور دشمن درمنطقه فراهم میکند، لذا علمای بزرگ اسلام بهویژه علمای الازهرحرکت داعش رامحکوم کردهاند.
وی با بیان اینکه اختلاف فکری میان مذاهب مختلف یک واقعیت است بیان کرد: اشتراکات شیعه و سنی بیشتر از اختلافات است پس برای حفظ کیان اسلام باید بر اشتراکات تاکید شود و ازطرح مسائل اختلافی درسطح عموم خودداری کنیم.
امام جمعه اهل سنت بندرعباس با بیان اینکه متاسفانه در هرگروه و هر مذهب تندروهایی هستندکه فکر میکنند باحرکتهای افراطی میتوانند طرف مقابل را نابود کنند گفت: شیعه وسنی واقعیتی هستند که وجود دارند و تندروی در هر طرف، فقط تندروی وافراطیگری درطرف مقابل را تقویت میکند و وظیفه عقلا و بزرگان هرمذهب این است که این تندروها را کنترل کنند.
وی با بیان اینکه مسئولیت علما سنگین است اظهار کرد: باید با افراطیگری مقابله شود، زیرا زندگی، رفاه و پیشرفت درسایه وحدت و امنیت معنا مییابد، لذاهمه باید قدر امنیت فعلی را بدانیم و برای حفظ امنیت درکشور تلاش کنیم.
قتالی با بیان اینکه خط واقعی در اسلام خط اعتدال و میانهروی است تصریح کرد: همه باید باور کنیم که اگر افراطیگری رشد کند هیچکس در امنیت نخواهد بود،حتی مبلغان اولیه آن.
وی با بیان اینکه افراطیون برای هیچکس حرمتی قائل نیستند، گفت: خوارج نیز درصدر اسلام برای بزرگان دین و صحابه احترامی قائل نبودند و حضرت علی(رض) را شهید کردند.
امامجمعه اهلسنت بندرعباس درمورد حمله اخیر کشورهای عربی به یمن گفت: حمله نظامی به یمن قابل دفاع نیست زیرا کشتارمردم یمن و تشدید درگیری میان طرفین را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه حملات نظامی به یمن باید متوقف شود تصریح کرد: گفتوگو میان گروههای مختلف این کشور زیر نظر نهادهای بینالمللی آغاز شود، تا آنها به یک توافق ملی برسند.