به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه هرمزگان، مهدی باقری، رئيس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ظهر امروز، هشتم مهرماه در نشستی با اعضای هيئت علمی اين دانشگاه گفت: مسجد اين دانشگاه با زيربنای 6300 متر مربع در چهار طبقه با بودجهای حدود 35 ميليارد ريال با معماری سنتی، اسلامی و ايرانی و با توجه به اقليم گرم و مرطوب ساخته شده و بهمنماه امسال آماده بهرهبرداری است.
وی در ادامه در خصوص روند كار بيان كرد: نازككاری داخلی اين مسجد به پايان رسيده و تجهيزات خنككننده و ساير لوازم مورد نياز آن نيز به نحو شايستهای به پايان رسيده و از فردا، نهم مهرماه آماده اقامه نماز جماعت و ساير امور فرهنگی است.
رئيس دانشگاه آزاد بندرعباس اضافه كرد: نمای بيرونی اين مسجد كامل نشده و در حال انجام است كه پيشبينی میشود تا بهمنماه سال جاری اين نما نيز به پايان برسد و بهطور رسمی همزمان با دهه فجر با حضور ميرزاده، رئيس دانشگاه آزاد افتتاح شود.
به گفته باقری، سازه اين مسجد که یک مجموعه فرهنگی بزرگ و زیبا در این استان بهشمار میرود، تمام بتن بوده و از نظر طراحی و زيبايی نيز منحصر بهفرد است و تاكنون اين طرح در هيچ يك از ممالك اسلامی اجرا نشده است.
وی ادامه داد: اين طرح اولين بار با بهرهگيری از طرحهای اسلامی و ايرانی عصر هخامنشيان، ساسانيان، صفويه و همچنين توجه به اقليم گرم و مرطوب استان هرمزگان توسط شهريار مشيری، رئيس وقت اين واحد دانشگاهی و از اساتيد بنام حوزه شهرسازی و معماری استان اجرا شده است.
وی بيان كرد: سقف اين مسجد شبيه سقف خيمههای صحرايی است كه به گفته طراح و معمار آن الهام گرفته از فرهنگ عصر عاشورا است و دو مناره بزرگ و شبستانی آن نيز با طراحی فرهنگ جنوب ايران دارای بادگيرهای مشبك است كه نامهای مقدس الله، محمد(ص) و علی(ع) با طرحی نوين بر فراز آن طراحی شده است.
رئيس دانشگاه آزاد بندرعباس هدف از ساخت اين مسجد و مجموعه بزرگ فرهنگی را توجه به معماری اسلامی، ايرانی و بومی جنوب ايران عنوان كرد و گفت: عدم توجه به فرهنگ اسلامی، ايرانی و بومی در طراحیهای امروزی نوعی كملطفی به فرهنگ ايران زمين است كه بايد مد نظر طراحان و معماران قرار گيرد.