کد خبر: 2510673
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۷

رسالت هنرمندان در نگاه اسلام و انقلاب، خطير است

گروه هنری: استاندار هرمزگان رسالت هنرمندان را در نگاه اسلام و انقلاب اسلامی ايران رسالتی خطير دانست و اظهار كرد: در اين راستا بايد تلاش كرد برای رسيدن به مرزهای اعتقادی و نجات بشريت آن را به بالاترين درجات اخلاقی و معنوی سوق داد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه هرمزگان، ابراهيم عزيزی، استاندار هرمزگان روز گذشته، 22 اسفندماه در نشست صميمی با اهالی فرهنگ و هنر اين استان در بندرعباس اظهار كرد: برگزاری موفقيت‌آميز دو دوره همايش بين‌المللی امام سجاد(ع)، جشنواره ملی قرآنی مدهامتان و جشنواره سرود رضويی روستاهای كشور بخشی از اقدامات اثرگذار اين مجموعه در استان هرمزگان است.
وی با بيان اينكه هنر رهنمود آفريدگار زيبا و پديد آورنده جمال و زيبایی و پل ارتباطی بين انسان‌ها واقعيت‌ها است، اظهار كرد: هنر برای خلق زيبايی است و اساساً ظرفيت فرهنگ و هنر ظرفيتی برای تجلی زيبايی‌ها است و بر اساس يك نگاه اعتقادی هر چه خوب و زيباست در اوست و از اوست، و برای اوست.
وی به ديدگاه امام راحل درباره هنر اشاره كرد و افزود: از ديدگاه امام(ره) هنر در مدرسه عشق، نشان‌دهنده نقاط كور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سياسی و نظامی است و هنری زيبا و پاك است كه كوبنده سرمايه‌داری مدرن و كمونيسم خون آشام و نابود كننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومايگی، اسلام مرفهين بی درد باشد‌. زمانی كه از هنر بهره صحيحی برده شود قطعاً چيزی به نام اسلام مرفهين بی درد وجود ندارد.
عزيزی جايگاه فرهنگ و هنر را در نظام جمهوری اسلامی ايران جايگاهی با عظمت دانست و بيان كرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری هنر يك شيوه بيان و ادا كردن است منتها اين شيوه بيان بايد از هر تبيين ديگری نافذتر، دقيق‌تر، ماندگارتر و رساتر باشد‌.
‌مقام عالی دولت در استان هرمزگان گفت: هر كاری را كه می‌خواهيم ماندگارتر، نافذتر، دقيق‌تر و رساتر باشد بايد از مسير فرهنگ و هنر به آن برسيم.
‌وی با بيان اينكه انقلاب اسلامی، هنر را وسيله‌ای برای تكامل انسان و بالاترين درجات اخلاقی او می‌داند، افزود: هنر وسيله و امكانی برای رشد و ترقی است و ظرفيت هنرمندان فرصتی برای رسيدن به حقايقی است كه بشر برای كشف آن در زندگی به آن نيازمند دارد.
عزيزی جايگاه هنر و فرهنگ را در مكتب ما جايگاهی مقدس عنوان كرد و ادامه داد: اين جايگاه مقدس به‌دنبال ايجاد اخلاق‌مداری، تقوا و ايمان در ميان مردم است و اجازه نمی‌دهد كه هنر به ابزاری برای بی بندوباری و فاصله گرفتن از فطرت بشريت تبديل شود.
وی با يادآوری اينكه هنر ظرفيتی برای مقابله با بدرفتاری‌ها و كج‌انديشی‌هاست، خاطرنشان كرد: در بحث هنر، مكتب‌های مادی و ماترياليستی تعاريف بسياری ارائه كرده‌اند اما تعريفی از سوی مقام معظم رهبری وجود دارد كه به حق كامل‌ترين و جامع‌ترين تعريف و تشريح از جايگاه هنر است آنجا كه معظم له می‌فرمايند: دشمنی با هنر دشمنی با خورشيد است، و چه كسی می‌تواند جايگاه خورشيد را منكر شود يا با آن به مقابله بپردازد و يا از آن استفاده ابزاری كند.
استاندار هرمزگان رسالت هنرمندان را در نگاه اسلام و انقلاب اسلامی ايران رسالتی خطير دانست و اظهار كرد: در اين راستا بايد تلاش كرد برای رسيدن به مرزهای اعتقادی و نجات بشريت آن را به بالاترين درجات اخلاقی و معنوی سوق داد.
وی با تأكيد بر دستيابی به تمام قله‌های رفيع فرهنگ و هنر، افزود: فرزندان پاك هنر و فرهنگ ايران اسلامی تمام قله‌های افتخار عرصه‌های فرهنگ و هنر جهان را فتح كرده‌اند اما بايد تلاش كرد به قله‌های رفيع‌تری دست يافت.
‌عزيزی با بيان اينكه ايران اسلامی در طول تاريخ پيشتاز تمدن و فرهنگ بوده است، ادامه داد: امروز نظام اسلامی پرچمدار بزرگ توحيد و عدالت است و در اين راستا تمام نگاه‌های عالم و مستضعفين عالم به ايران اسلامی است و ايران به درستی بر قله‌های رفيع فرهنگی ايستاده است.
وی خاطرنشان كرد: هنرمندان استان هرمزگان همواره با الگوپذيری از ديدگاه‌های حضرت امام(ره) اخلاق، توحيد و كرامت را نهادينه و دشمنان را وادار به تعظيم در مقابل انديشه‌های توحيدی خود كرده‌اند.
عالی‌ترين مقام اجرايی در هرمزگان در بخش ديگری از سخنان خود با بيان اينكه نگاه دولت به توسعه زيرساخت‌های فرهنگی است به اقدامات زيرساختی و محتوايی انجام شده در دولت‌های نهم و دهم اشاره كرد و ابراز كرد: در دولت‌های نهم و دهم شاهد اقدامات فراوانی در حوزه زيرساختی و محتوايی فرهنگ و هنر بوده‌ايم. امروز به موازات زيرساخت‌ها و ارتقای آن، امر مهم محتوايی را دنبال می‌كنيم ضمن اينكه برای رسيدن به محتوا نيازمند اراده و عزم جمعی هستيم.
عزيزی تلاش دولت در حوزه‌های فرهنگی را بی‌نظير دانست و تصريح كرد: تلاش دولت و صاحبان انديشه، رسيدن به فرصت‌های زيرساختی بوده كه تا كنون بخش مناسب و نيمه مطلوبی را به اجرا گذاشته است.
وی گفت: از آن جهت اقدامات زيرساختی دولت را نيمه مطلوب بيان می‌كنم كه معتقدم نيازهای ما بيشتر از اقدامات انجام شده است و به نظر می‌رسد برای اتمام برخی زيرساخت‌ها نيازمند سرمايه‌گذاری هستيم.
استاندار هرمزگان با بيان اينكه بدون تكيه به صاحبان فرهنگ و صاحب‌نظران دلسوز نمی‌توان به اهداف مورد توجه رسيد، متذكر شد: آينده از آن كسانی است كه دلسوز حوزه فرهنگ هستند و امروز نگاه ما به فرهنگ و هنر نگاهی نيست كه دنيا از آن تعريف می‌كند و جريان‌های كاذب دنبال آن هستند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات زيرساختی صورت گرفته در حوزه فرهنگ و هنر در استان هرمزگان بيان كرد: در حوزه احداث مجتمع‌های فرهنگی برای تمام شهرستان‌های استان، ساخت يك مجموعه را در نظر گرفته‌ايم.
عزيزی همچنين از اقدامات انجام شده در حوزه علوم قرآنی، دانشكده‌های قرآنی و احداث كانون‌های فرهنگی مساجد و نقش‌آفرينی آن‌ها سخن گفت.
وی در ادامه با بيان اينكه رسانه‌ها نبايد در پيچ‌های تنگ‌نظرانه برخی ادارات گرفتار شوند، افزود: در حوزه مطبوعات بايد تلاش كرد رسانه‌ها مسير رو به رشدی را طی كنند.
نماينده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به ضرورت احداث چاپخانه در اين استان نيز اظهار كرد: استان هرمزگان در حوزه چاپ و چاپخانه از فقر مفرط برخوردار است و رفع اين نياز بايد به‌درستی مورد توجه قرار بگيرد.
وی در پايان ساير مشكلات و كمبودهای فرهنگی در استان هرمزگان را مورد ارزيابی و بررسی قرار داد و بر ضرورت رفع مشكلات موجود تأكيد كرد.
به گزارش ايكنا، پيش از سخنان استاندار هرمزگان اهالی فرهنگ، مسائل و مشكلات خود را در حوزه‌های مختلف هنری ـ فرهنگی بيان و از نماينده عالی دولت در استان به دليل فراهم کردن اين فضای صميمی و دوستانه قدردانی كردند.
captcha