به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از هرمزگان، حجتالاسلام علیاکبر انصاریراد، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی هرمزگان روز گذشته، ۲۷ مهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مباهله در قرآن کریم بهمعنای ملاعنه و لعن و نفرین یکدیگر مطرح شده است، اظهار کرد: مسئله مباهله به این شکل که تا آن زمان بین عرب سابقه نداشت راهحل نهایی برای تشخیص حق از ناحق است و حکایت از ایمان و صداقت پیامبر(ص) در دعوت خود میکند.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی هرمزگان از مباهله بهعنوان گواه روشن حقانیت اهل بیت(ع) یاد و اظهار کرد: بعد از فتح مکه در سال نهم هجری بهدنبال تبلیغ دین مبین اسلام در شهرهای مختلف، گروههای فراوانی از مناطق دوردست برای پذیرش اسلام و مناظره با پیامبر اکرم(ص) به حضور ایشان در مدینه شرفیاب می شدند؛ به همین جهت آن سال به نام «عام الوفود» یعنی سال ملاقات گروهها با رسول خدا(ص) شهرت یافت.
وی افزود: یکی از آن گروهها چند نفر از اهل نجران و پیرو حضرت عیسی(ع) بودند که به مدینه میآمدند تا علاوه بر آشنا شدن با کسی که خود را پیامبر معرفی میکرد، از وضعیت دین جدید او آشنایی پیدا کنند.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی هرمزگان ادامه داد: این گروه پس از ورود به مسجد مدینه و آشنایی با پیامبر اسلام(ص)، در مورد اعتقادات دینی خود با او به محاجّه پرداختند؛ اما مسیحیان پس از مناظره و شنیدن برهانهای کافی از جانب پیامبر اسلام (ص) قانع نشدند؛ در نتیجه خداوند به رسولش دستور داد تا با آنها به مباهله بپردازد.
انصاری راد ابراز کرد: با توجه به تفاسیر مختلفی که درباره آیه مباهله بیان شده، نبی مکرم اسلام(ص) در ابتدا مسیحیان را دعوت به اسلام میکند و آنها در مقابل خود را مسلمان و معتقد به خدا و عملکننده به دستورات او معرفی میکنند. پیامبر اسلام(ص) برای مسلمان خصوصیات و صفاتی را معرفی میکند که از جمله آن، اعتقادات صحیح در مورد حضرت عیسی(ع) است.