احمد سالاری، حافظ کل قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از هرمزگان، با بیان اینکه مقام معظم رهبری حفظ قرآن را وسیله و مقدمهای برای تدبر در قرآن بیان فرمودند، گفت: مهمترین مطالبات ایشان در راستای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم نیز ریشهدار کردن فرهنگ قرآنی در کشور است.
وی با اشاره به اینکه نگاه کردن به آیات نورانی قرآن کریم مقدمات انس با کلام الهی را فراهم میکند، افزود: تلاوت، قرائت و حفظ قرآن هر یک نقش ارزندهای در مأنوس شدن با کلام وحی دارند؛ ولی آنچه مورد اهمیت ویژه است توجه به ترجمه و تفسیر قرآن است.
سالاری خاطرنشان کرد: از آنجا که با اشراف بر تفسیر آیات میتوان به درک و تدبر عمیق بر معانی آیات نائل شد؛ لذا میبایست حفظ قرآن همراه با تفسیر و تعمق در آیات قرآنی باشد.
وی در ادامه بر ضرورت فراهم آوردن مقدمات لازم بهمنظور تسهیل حفظ قرآن در جامعه تأکید کرد و افزود: امروز دشمن از تمامی ظرفیت خود در راستای تهاجم فرهنگی و اجتماعی به ملت استفاده میکند که تنها راه مقابله با آن، توسل به قرآن به عنوان ملجأ قابل اطمینان و مطمئن است.
سالاری همچنین دستیابی به خودکفایی فکری، روانی، اجتماعی، اقتصادی و ... را توجه به قرآن و آموزههای دینی عنوان کرد و گفت: قرآن مرجعی متقن و نقطه اطمینانی است که برای همه زمینههای زندگی فرد برنامههای منظم و حساب شده دارد و بهکارگیری مبانی و آموزههای قرآنی باعث رشد و پیشرفت انسان در تمامی زمینهها میشود.
وی بر ضرورت تشکیل اتاق فکر در زمینه فعالیتهای قرآنی تأکید کرد و افزود: امروز متأسفانه جامعه قرآنی نقش زیادی در تصمیمگیریهای کلان کشور ندارد و این امر مستلزم تحمل آسیبهای فراوان در جامعه است.
حافظ کل قرآن در پایان خاطرنشان کرد: مشارکت جامعه قرآنی در تصمیمگیریهای کلان مملکتی منشأ آثار خیر و برکات فراوان و باعث رشد و تعالی جامعه میشود.