به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ازهرمزگان، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره دو سالانه صحیفه سجادیه دانشگاهیان سراسر کشور، عصرپنجشنبه 8خردادماه با حضورآیتالله نعیمآبادی، نماینده ولی فقیه دراستان هرمزگان، حجتالاسلام والمسلمین محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور، محمدحسین آیتی، معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و روسای دانشگاهها ومسئولین استانی با تقدیر از برگزیدگان این دوره از جشنواره در بندرعباس برگزار شد.
در مراسم اختتامیه پس از تلاوت کلامالله قرآن مجید توسط مجتبی محسنزاده، قاری ممتاز و کشوری قرآن، حجتالاسلام تقوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاههای هرمزگان و مسئوول دبیرخانه پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه، گزارشی از روند برگزاری این دوره از جشنواره ارائه کرد و گفت: از یک سال پیش میزبانی این جشنواره به استان هرمزگان سپرده شد، در راستای تامین محتوای جشنواره 88 بروشور تولید شد که محور مسابقات پیامکی قرار گرفت و حدود 54 هزار نفر در این بخش شرکت کردند.
وی ادامه داد: همچنین در راستای آشنایی هرچه بیشتر با سیره امام سجاد(ع) کتاب صحیفه زندگی توسط دبیرخانه جشنواره تولید و منتشر شد و در بخشهای مختلف از جمله داستان، شعر و وبلاگنویسی آثار بسیار خوبی به جشنواره ارسال شد.
دبیر پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه دانشگاهیان کشور افزود: در مجموع بیش از 80 هزار نفر از دانشگاهیان سراسر کشور به صورت مستقیم در این جشنواره مشارکت کردند.
پس از آن مهدی مبینیپور، مداح برجسته کشوری فرازی از دعای صحیفه سجادیه را قرائت کرد.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام و المسلمین محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاههای کشورسخنان خود را با دعایی از امام سجاد (ع) آغاز نمود و افزود: این روزها در دنیا هزاران مکتب و فرقه وجود دارد و هر شخص و گروهی خود را عرفانگرا و معنویتگرا معرفی میکند و این در حالی است که ما باید عرفان ناب امام سجاد(ع) را معرفی کنیم.
وی ادامه داد: عرفانهای نوظهور سعی میکنند خود را جذاب و برتر جلوه دهند و مشکل خود بزرگبینی و خود برتربینی از ابتدای خلقت انسان وجود داشته و کبر و استکبار از ویژگیهای ابلیس و شیاطین بوده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: ریشه تمامی مصائب بشر در طول تاریخ خود برتربینی و کبر بوده و امروزه هزاران فرقه نوظهور و شخصیت خود را صاحب عرفان معرفی میکنند که نقطه مشترک فعالیت آنها خود برتربینی است.
حجتالاسلام محمدیان در ادامه تصریح کرد: بشر گرفتار مسابقه بدون خط پایان برتری جویی شده است و متاسفانه مکاتب جدید انسانی که سرتا پا فقر و نیاز است را به جای خدا نشانده و خیال میکنند هرچه اراده کنند تحقق می یابد.
وی با بیان اینکه افراد سعادتمند این پردههای توهم را کنار زده و به حقیقت فقر خویش واصل شده اند، عنوان کرد: عرفان حضرت امام سجاد(ع) به شکلی است که این امام بزرگوار خود را نیازمندترین نیازمندان و متواضعترین افراد میداند و اوج و عظمت اولیای خدا در این نهفته که خود را در برابر خدا هیچ میدانند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: متاسفانه عرفانهای جدید باتلاقی برای کرامتهای انسانی ساختهاند که انسان دیگر به درد و رنج همنوع خویش توجهی نداشته باشد.
حجتالاسلام محمدیان در ادامه بیان کرد: ما گنجهای عمیق و پرارزش معنوی همچون صحیفه سجادیه داریم که باید از این گنجها بیشتر استفاده کنیم و خوشبختانه در پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه دانشگاهیان حدود 80 هزار نفر مشارکت کردند.
همچنین در این مراسم محمدحسین آیتی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، به عنوان یکی ازمیهمانان دعوت شده درآیین اختتامیه پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه ،گفت: وزارت بهداشت در کنار وظایف خطیر و گسترده خود در حوزه بهداشت و درمان، وظیفه آموزش نیروهای علوم پزشکی را نیز بر عهده دارد.
وی ادامه داد: ما باید در کنار سلامت جسم به سلامت روح نیز توجه کنیم و کار فرهنگی خود را توسعه دهیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: یکی از دغدغههای امروز کشور بحث جلوگیری از کاهش جمعیت است که وزارت بهداشت در راستای فرهنگسازی نیازمند کمک سایر نهادهای فرهنگی است.
آیتالله نعیمآبادی، نماینده ولی فقیه دراستان هرمزگان نیزکه به عنوان سخنران پایانی برنامه دعوت شده بودند، با توجه به فرازهایی ازدعای صحیفه سجادیه گفت: ما باید جامعه را با ابعاد عرفانی و معنوی قرآن کریم، صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه به درستی آشنا کنیم.
وی ادامه داد: ما به جوانان اجازه نمیدهیم به سوی عرفانهای دروغ بروند اما متاسفانه خودمان عرفان سالم و درست را به جوانان معرفی نکردهایم که باید این مسئله را جبران کرده تا شاهد خسارتهای سنگینتری نباشیم.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان افزود: باید کتاب آسمانی قرآن کریم و صحیفه سجادیه را که به زبور آل محمد(ص) مشهور است به درستی برای جامعه معنا کنیم تا جوانان ما به سمت عرفانهای کاذب گرایش پیدا نکنند.
آیتالله نعیمآبادی خاطرنشان کرد: همچنین نباید اجازه دهیم تا افراد غیرمتخصص خود را اسلام شناس معرفی کرده و در این خصوص اظهار نظر کنند.
وی در ادامه بیان کرد: در دنیای غرب مردم از دین کلیسایی فرار می کنند و اندیشمندان باید عرفان واقعی و سالم را به مردم دنیا معرفی کنند.
درپایان باحضورآیتالله نعیمآبادی، نماینده ولی فقیه دراستان هرمزگان، حجتالاسلام محمدیان، رئیس نهادنمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاههای کشو، آیتی، معاون دانشجویی وفرهنگی وزارت بهداشت، حجتالاسلام تقوی، دبیرجشنواره با اهدای لوح و هدایا از نفرات برتر تقدیر به عمل آمد.
جایزه نفرات اول، لوح تقدیر و یک دستگاه تبلت به همراه امتیازتشرف به عمره مفرده؛ جایزه نفرات دوم، لوح و یک دستگاه تلفن همراه هوشمند؛ نفرات سوم، لوح و یک دستگاه هارداکسترنال بود که به افراد زیر تعلق گرفت:
این جشنواره با هدف عملی نمودن منویات مقام معظم رهبری در جهت ایجاد زمینه لازم برای انس دانشجویان با شخصیت امام سجاد(ع) و مفاهیم صحیفه و ایجاد حرکت منظم و منسجم برای گسترش فرهنگ غنی صحیفه و سیره امام چهارم وبا شعار«آیین بندگی و سبک زندگی» با محورهای علمی و پژوهشی و هنری و در سه بخش اساتید، دانشجویان و کارمندان،ازمهرماه92 الی اردیبهشت93 برگزار شد ودر بخش اساتید دو بخش علمی و هنری تعریف شده بود که بخش علمی آن ناظر به تألیف کتاب، ترجمه کتاب، پژوهشهای مرتبط با صحیفه سجادیه و طرحهای پژوهشی و بخش هنری نیز شامل شعر، خط نستعلیق و تذهیب بود. بخش دانشجویی آن شامل 3 محور علمی، کتابخوانی و هنری، که بخش هنری شامل وبلاگنویسی، فیلمنامهنویسی، نماهنگ، فیلم کوتاه، داستان، شعر، دلنوشته و هنرهای تجسمی گلیمبافی، قالیبافی، منبتکاری بود و در نهایت پس از داوری، نفرات یادشده به عنوان برترینها معرفی و تقدیر شدند.