به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ازهرمزگان، حجتالاسلام محمدحسین قاسمی، از اساتید حوزه و دانشگاه در جلسه تفسیر این هفته در جمع دانشجویان به نکات جالب ازسوره مبارکه فاطر پرداختند.
وی در ادامه تفسیرسوره مبارکه فاطر ضمن اشاره به تقدم یا تاخر خلقت آسمان بر زمین یا بالعکس افزود: برخی از آیات الهی دال بر تقدم خلقت آسمان بر زمین دارند و برخی از روایات مانند « دحو الارض» ظاهرا دلالت بر تقدم خلقت زمین بر آسمان دارند که جمع بین این دو نظر آن است که مراد از روایات غیر از خلق زمین است و قول تقدم آسمان بر زمین اصح اقوال است.
قاسمی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به آیه اول سوره فاطر«الْحَمْدُ لِلَّهِ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ جَاعِلِ الْمَلَائِکَةِ رُسُلًا أُولِی أَجْنِحَةٍ مَّثْنَى وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ یَزِیدُ فِی الْخَلْقِ مَا یَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ» افزود: مراد از ملائکی که از آن تعبیر به رسل شده است فرشتگانی هستند که رسول تکوینی میباشند که در عالم تکوین نقشی دارند و برخی نیز در عالم تشریع تاثیرگذار میباشند.
معاون نهاد رهبری در دانشگاههای استان هرمزگان در ادامه ضمن اشاره به کلمه اجنحه(بالها) که در آیه مذکور آمده است، افزود: برخی فرشتگانی که دارای دو، سه و یا چهار بال هستند؛ مراد از بال نزد مفسرین، کنایه از قدرت و توان آنان است که بالهای متعدد هر فرشته دلالت برتواناییها( قدرتهای) متنوع آنان در عرصه مختلف عالم دارد.
وی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به چهار ملک مقرب الهی (جبرئیل، میکائیل، عزرائیل و اسرافیل) افزود: میکائیل که از آن به عبدالرزاق نیز تعبیر میشود از فرشتگانی است که کارهای مرتبط با رزق و کسب و کار بندگان را در اختیار دارد و هر آنچه را که در این زمینه دخیل باشد را مدیریت میکند.
همچنین جناب اسرافیل که نخستین فرشتهای است که بر حضرت آدم سجده نمود و آخرین فرشتهای است بعد از نفخ سور از دنیا میرود و خداوند متعال خود، جان وی را میستاند، از فرشتگانی است که مایه نشاط و طرب و حرکت بندگان است.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه نیز خاطرنشان کرد: اعتقاد به ملائک الهی از جمله ضروریات اعتقاد به ادیان الهی است که شناخت آنان در رفتار و اعمال روزمرّه انسان تاثیرگذار است.