حجتالاسلام سیدعباس تقوی، دبیر پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان هرمزگان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از هرمزگان، درخصوص برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره ملی صحیفه سجادیه بهصورت دوسالانه و با هدف تعمیق معارف دینی و ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت(ع) میان دانشگاهیان، در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور برگزار میشود.
وی فضای معنوی و فرهنگی در مراکز آموزش عالی، آشنایی بیشتر با مفاهیم والای صحیفه سجادیه و درک صحیح سبک زندگی از منظر امام سجاد(ع) را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
برگزاری جشنواره صحیفه سجادیه با سه گروه مخاطب
حجتالاسلام تقوی عنوان کرد: پنجمین جشنواره ملی صحیفه سجادیه در سطح دانشگاههای کشور با سه گروه مخاطب دانشجویان، اساتید و کارمندان در حال برگزاری است.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری جشنوارههای فرهنگی ـ دینی در دانشگاهها، عنوان کرد: آشنایی هرچه بیشتر دانشگاهیان با منابع اصیل اسلامی و منابع دینی مانند قرآن کریم و آثار مربوط به عترت از جمله نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه میتواند بیش از پیش در زندگی فرهیختگان اثر داشته باشد.
دبیر این جشنواره با بیان اینکه آشنایی با این منابع دو راهکار را پیش روی آنها میگذارد، اضافه کرد: اول اینکه پاسخ همه اشتباهات را دریافت میکنند و دوم اینکه جانشان مملو از ایمان و معرفت میشود و فرهنگی پاک و لبریز از سعادت و خوشبختی به ارمغان میآورد.
وی گفت: هدف ما، طول سال تحصیلی دانشگاهی است، که مخاطبان بتوانند به شکل بهتری از فرصتهای زمانی برای شرکت در جشنواره اقدام کنند. به همین منظور، آغاز جشنواره از مهرماه 92 و اختتامیه آن در اردیبهشت 93 در شهر بندرعباس خواهد بود.
پاسخ به نیاز دانشجویان در رابطه با سبک زندگی اسلامی در این جشنواره
تقوی با بیان اینکه پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه با نگاهی جدی به مطالبه مقام معظم رهبری طراحی و در حال اجراست، گفت: این جشنواره در راستای پاسخگویی دانشجویان به «سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی» است.
وی با اشاره به محورهای برگزاری این جشنواره، بیان کرد: شعار پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه «آیین بندگی و سبک زندگی» است که با محورهای علمی و پژوهشی و هنری و در سه بخش اساتید، دانشجویان و کارمندان در حال برگزاری است.
این مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: در بخش اساتید دو بخش علمی و هنری تعریف شده که بخش علمی آن ناظر به تألیف کتاب، ترجمه کتاب، پژوهشهای مرتبط با صحیفه سجادیه و طرحهای پژوهشی است و بخش هنری نیز شامل شعر، خط نستعلیق و تذهیب و غیره است.
وی با اشاره به بخش دانشجویی با بیان اینکه این بخش نیز شامل 3 محور علمی، کتابخوانی و هنری است، گفت: بخش علمی شامل پایاننامه، مقاله و طرح پژوهشی است و قسمت کتابخوانی درک مفاهیم با محوریت کتاب صحیفه زندگی برگزار میشود.
تقوی ادامه داد: بخش هنری نیز شامل وبلاگنویسی، فیلمنامهنویسی، نماهنگ، فیلم کوتاه، داستان، شعر، دلنوشته و هنرهای تجسمی گلیمبافی، قالیبافی، منبتکاری و غیره است.
وی با اشاره به بخش کارمندی تصریح کرد: کارمندان نیز در بخش مسابقه کتابخوانی این جشنواره میتوانند شرکت کنند.
دبیر پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه گفت: مهلت ارسال آثار در سراسر کشور تا 10 اسفند است که متقاضیان آثار خود را به دبیرخانه استانهای محل سکونت خود تحویل میدهند.
داوری نهایی آثار در استان هرمزگان صورت میگیرد
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان با بیان اینکه داوری مرحله اول آثار در استانها انجام میشود و کار داوری نهایی نیز در استان هرمزگان بهعنوان دبیرخانه مرکزی صورت میگیرد، افزود: سپس به نفرات برگزیده هر رشته به رسم یادبود در اختتامیه جشنواره جوایزی اهدا میشود.
وی با اشاره به جوایز این دوره از جشنواره گفت: امتیاز تشرف به عمره مفرده دانشگاهیان و عتبات عالیات، کمک هزینه سفر زیارتی مشهد مقدس، لوازم الکترونیکی از قبیل تبلت و غیره از جوایز این دوره است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای هرمزگان با اشاره به استقبال خوب از بخش پیامکی جشنواره، گفت: تاکنون 88 بروشور در تیراژ 100 هزار نسخه درخصوص مسابقه پیامکی به چاپ رسیده و در سراسر کشور توزیع شده است.
حجتالاسلام تقوی اضافه کرد: علاوه بر این، جهت شرکت در مسابقات پیامکی در کنار توزیع بروشور در سطح دانشگاهها و مراکز آموزشی، مخاطبان از طریق پایگاه اینترنتی جشنواره به نشانی WWW.SAHIFE.NAHAD.ir میتوانند اطلاعات لازم را کسب کنند.
دبیر جشنواره ملی صحیفه سجادیه عنوان کرد: این جشنواره نسبت به جشنوارههای قبلی امتیازاتی نیز دارد که در این راستا دبیرخانه، چند نوع تولید محتوایی را داشته و با توجه به اینکه با ادبیات دانشگاهی سر و کار داریم، نیاز بود تا این تولیدات درخور دانشگاهیان تولید شوند.
وی با بیان اینکه سعی شده تمام تبعات زندگانی امام سجاد(ع) در این جشنواره گنجانده شود، تأکید کرد: کتاب صحیفه زندگی با 300 صفحه یکی از آثار تولید شده این جشنواره است که مسابقه کتابخوانی جشنواره را پوشش میدهد.
سایر تولیدات در رابطه با این جشنواره
تقوی با اشاره به سایر تولیدات گفت: ویژهنامه پرسمان نیز به تعداد 16 هزار نسخه چاپ و توزیع شده و علاوه بر آن، کلیپ «من و زندگی صحیفهای» نیز از دیگر آثار تولیدی است که در پایگاه اینترنتی در اختیار کاربران قرار دارد.
مسئول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مهلت ثبت نام در مسابقه کتابخوانی را 25 اسفند عنوان کرد و افزود: یکی از مزایای این مسابقه این است که شرکتکنندگان پس از پایان مسابقه، میتوانند کارنامه خود را مشاهده کنند و با پاسخ به 60 درصد از سؤالات، به مرحله دوم راه یابند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون در بخش مسابقه کتابخوانی نیز 70 درصد شرکتکنندگان به مرحله دوم راه پیاده کردهاند، عنوان کرد: مرحله دوم مسابقه کتابخوانی نیز از اول فروردین آغاز میشود.
تقوی گفت: در قسمت مسابقه پیامکی حدود 15 هزار نفر شرکتکننده داریم که این مسابقه تا یک روز قبل از اختتامیه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین استقبال و ثبت نام در جشنواره را استان هرمزگان با بیش از 5300 نفر شرکتکننده به خود اختصاص داده، افزود: سایر استانها به لحاظ استقبال از جشنواره به ترتیب استانهای تهران، البرز، کردستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، مازندران، ایلام، همدان، یزد، خوزستان، آذربایجان شرقی، مرکزی و قم هستند.
حجتالاسلام تقوی یادآور شد: در مجموع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت علوم، دانشگاههای سراسری، پیام نور، تربیت معلم، علمی ـ کاربردی، غیرانتفاعی و آموزش عالی و فنی حرفهای استقبال خوبی از جشنواره داشتهاند.
دبیر این جشنواره عنوان کرد: تاکنون 10 هزار نفر از دانشجویان، 600 نفر از اساتید و 6 هزار و 120 نفر از کارمندان دانشگاههای سراسر کشور در این جشنواره شرکت کردهاند.
وی با اشاره به آمار شرکتکنندگان رشتههای پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه در بخش دانشجویی، اظهار کرد: در رشته کتابخوانی 14 هزار و 900 نفر، شعر 776 نفر، وبلاگنویسی 1020 نفر، نمایشنامه 152 نفر، تابلوفرش 119 نفر، مقاله 1728 نفر، طراحی 486 نفر، پایاننامه 308 نفر، فیلمنامه 148 نفر، فیلم کوتاه 175 نفر، نقاشی 583 نفر، داستان 1108 نفر، نماهنگ 211 نفر، خطاطی(نستعلیق) 328 نفر، شعر 38 نفر، تذهیب 140 نفر، طرح پژوهشی 525 نفر، قلمکاری و چرمکاری 87 نفر و منبتکاری 97 نفر موفق به ثبت نام شدهاند.
حجتالاسلام تقوی با اشاره به تعداد ثبت نام کنندگان در بخش اساتید، بیان کرد: در بخش تألیف کتاب نیز تاکنون 156 نفر، طرح پژوهشی 500 نفر، نستعلیق 54 نفر، تذهیب 29 نفر و شعر 25 نفر ثبت نام کردهاند.
وی با بیان اینکه اختتامیه این جشنواره 25 اردیبهشت با حضور مسئولان کشوری و لشکری در شهر زیبای بندرعباس برگزار میشود، گفت: در حاشیه جشنواره، نمایشگاهی از آثار برگزیدگان جشنواره در اختتامیه برپا میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان در پایان از مسئولان استانی و کشوری در رابطه با برگزاری این جشنواره قدردانی کرد.