مسعود جعفری، مدرس دانشکده علوم قرآنی بندرعباس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از هرمزگان، با اشاره به اهمیت همگرایی و همکاری جامعه قرآنی در شرایط کنونی گفت: در این رابطه توجه به سخنان مقام معظم رهبری فصلالخطاب است.
وی بیان کرد: با تغییر حکومتها این امر شدت و ضعف داشته است اما هیچگاه از بین نرفته است، زیرا قرآن، کلامی الهی است و خود نگهبان آن است و به تعبیری در راه گسترش آن نیز نظارت دارد.
مدرس دانشکده علوم قرآنی بندرعباس افزود: با حضور انقلاب اسلامی ایران هر سال شاهد رونق قرآن در محافل و مجامع و خانوادههای ایرانی هستیم و دولتهای تشکیل شده در این نظام با رهنمودهای امام راحل و پس از ایشان رهبر معظم انقلاب سعی در گسترش قرآن در جامعه داشتهاند، اکنون نیز همین گونه است.
جعفری گفت: اشخاص میآیند و میروند اما در این میان، مهم تلاش همگانی برای زنده نگهداشتن قرآن در جامعه است که از دست یک نفر خارج است و به تعبیری جامعه قرآنی باید کمک کند تا سیاستهای دولتمردان در راستای فعالیتهای قرانی محقق شود.
وظیفه جامعه قرآنی گسترش معارف اسلام است
وی با اشاره به تهدیدهای پیش روی جامعه قرآنی گفت: بهترین فرصت برای جامعه قرآنی توجه به مفاهیم آن در قالب مسائل و رویدادهای جامعه اسلامی و جهان است و بدترین تهدید خواندن صرف قرآن و عدم توجه به مفاهیم آن است.
مدرس دانشکده علوم قرآنی بندرعباس اظهار کرد: ناملایمات استکبار جهانی در رابطه با دولتهایی که الگویشان نظام مقدس جمهوری اسلامی است بهترین ملاک برای رویگردانی از شیاطینی است که سعی در چپاول ملتها دارند تا چند صباحی بیشتر نفس بکشند.
وی با بیان اینکه وظیفه جامعه قرآنی در هر دوره و زمان، گسترش فرهنگ قرآن و معارف اسلامی در جامعه است، یادآور شد: جامعه قرآنی باید کمک کند تا سیاستهای دولتمردان در راستای فعالیتهای قرآنی محقق شود.
این مدرس قرآن در خصوص رفع آسیبهای موجود در حوزه فعالیتهای قرآنی گفت: به یقین یک نفر نمیتواند ضعفها را جبران کند و مرادمان از ضعف، در شأن و منزلت نبودن است، اگر قرار است فعالیتهای قرآنی به ثمر برسد گامهایمان باید استوار و در شأن کلام وحی باشد.
مطالبات قرآنی با نیازسنجی جامعه همراه باشد
جعفری به ضعف در فضا و مکان برای برگزاری مسابقات قرآن استان اشاره کرد و با طرح این سؤال که آیا با این کار قرآن و جامعه قرآنی را سبک برداشت نکردهایم؟ گفت: این گونه ضعفها و آسیبهای ابتدایی هنوز هم دست و پاگیر است.
این مدرس قرآن با بیان اینکه جایگاه قرآن مقدس است؛ بنابراین باید با شأن قرآن نیز برنامههای قرآنی را پیش برد، اظهار کرد: مطالبات قرآنی باید با همفکری اهل نظر و نیازسنجی جامعه در نظر گرفته شود و به حرف زدن ختم نشود.
وی اظهار کرد: متأسفانه قانونی تصویب میکنیم ولی در عمل اثر و نتیجهایی نمیبینیم بهعنوان مثال در بسیاری از استانها و از جمله استان هرمزگان جلسات آموزش قرآن در مراحل مختلف داریم ولی کلاس تدبر در آیات الهی نداریم.
تشریفات بی مورد در خور قرآن نیست
این مدرس دانشکده علوم قرآنی بندرعباس ادامه داد: کم پیدا میشود در مکانی مناسب شخصی آیات الهی را به شیوه رسا و قابل فهم تفسیر کند تا درک ما از آیات قرآن افزایش یابد و غالباً نیز توجه مردم در ماه مبارک رمضان مانند بارش بارانی تند به قرآن بیشتر میشود و در بقیه ماهها کم است.
جعفری با بیان اینکه شاید با تشکیل مکانی مشخص و مناسب و درخور قرآن و صرف هزینه بتوان در طول سال مردم را از سرچشمه جوشان نعمت بزرگ قرآن بهرهمند ساخت، افزود: آموزش صحیحخوانی و تدبر در قرآن توأم با هم دو رسالت مهم وزارت ارشاد و تمامی نهادها و سازمانهای قرآنی است که باید در اولویت فعالیتهای قرآنی قرار دهند.
مدرس دانشکده علوم قرآنی بندرعباس نقش فعالان و نخبگان قرآنی در پیشبرد هرچه بهتر فعالیتها و اولویتهای پیش رو را مهم دانست و اظهار کرد: داشتن خضوع و دوری از تکلف برای قرآن اجر و ثوابی بی حد در دنیا و آخرت دارد البته این به معنای این نیست که از فعالان و نخبگان قرانی استفاده کنیم و هزینه نکنیم بلکه داشتن تشریفات و توقعات بیمورد است که در خور قرآن نیست.
همگرایی جامعه قرآنی در شرایط کنونی
وی اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) زحمات زیادی برای ابلاغش به بشریت متحمل شد و همه ناملایمات را برای سعادت انسانها به جان خرید. بهعنوان مثال برخی اگر برای محفل قرآنی به دنبالشان نروید در محافل قرآنی حاضر نمیشوند این مایه تأسف است.
جعفری با اشاره به راهاندازی مدارس قرآن در کشور تصریح کرد: در راستای تحقق این امر متولیان امر باید هزینه کنند تا مردم و بهویژه خردسالان به قرآن گرایش بیشتری پیدا کنند و نه تنها خوب قرآن را تلاوت کنند بلکه به دستورات قران نیز عمل کنند. آموزش صحیح به همراه تدبر در قرآن ثمربخش است.