کد خبر: 1350996
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۴
آیت‌الله نعیم‌آبادی:

حاکمیت فردی بر تفکر جمعی مانع تحقق فرهنگ وقف می‌شود

گروه اجتماعی: عضو مجلس خبرگان حاکمیت فردی بر تفکر جمعی را اولین مانع مهم در توسعه فرهنگ وقف دانست و گفت: تا زمانی که این ادبیات «به من چه» و «به تو چه» حاکم باشد، فرهنگ وقف مهجور است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از هرمزگان، آیت‌الله غلام‌علی نعیم‌آبادی، امام جمعه بندرعباس امروز یکشنبه، 15 دی در همایش وقف در حسینیه ثارالله بندرعباس گفت: تا زمانی که این ادبیات «به من چه» و «به تو چه» در جامعه حاکم باشد، فرهنگ وقف به معنای واقعی خود در جامعه پیش نمی‌رود.



وی بیان کرد: اسلام جامعه را مثل یک کشتی تصور کرده است؛ چراکه اگر جمعی در کشتی نشسته باشند و یکی بخواهد گوشه‌ای از این کشتی را سوراخ کند، تمام افراد آن کشتی کشته می‌شوند نه خود آن فرد.



نماینده ولی فقیه در هرمزگان با بیان اینکه امروز اندیشه فردگرایی تبدیل به یک مکتب شده است، آن هم با تمام امکانات و اسلام این تفکر را قبول ندارد، گفت: امروز در غرب تفکر فردیت حاکم است.



فردگرایی مانع گرایش به خیر و نیکی می‌شود



آیت‌الله نعیم‌آبادی افزود: امروز به اندازه تمام ارتش‌های دنیا اسلحه‌های فردی دست شهروندان آمریکایی است و این یعنی همان تفکر فردگرایی که مانع گرایش به خیر و نیکی و کار جمعی می‌شود.   



وی ادامه داد: تا زمانی که این فرهنگ فردگرایی در جامعه حاکم باشد، خودبینی و تنگ‌نظری نیز وجود دارد و جایگاه فرهنگ وقف نیز در جامعه مهجور است.



امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه فرد حسود انسانی انحصارگر است و هیچ نعمتی را نمی‌تواند در دست دیگران ببیند، گفت: انسان متکبر و بخیل در فردیت متکبرانه خود به سر می‌برند.



آیت‌الله نعیم‌آبادی با طرح این سؤال که چرا باید در جامعه این همه خلأ اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی وجود داشته باشد، اضافه کرد: تا زمانی که این فرهنگ فردگرایی و ادبیات «به من چه» و «به تو چه» در جامعه حاکم باشد، خودبینی و تنگ‌نظری نیز وجود دارد.



نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به اینکه اگر عمده رذایل اخلاقی را فردیت بنامیم سخن گزافه‌ای نیست، اظهار کرد: زیاد شدن کارهای خیر در جامعه یکی از مهم‌ترین علایم، نشانه‌ها و نمونه‌های ایمان به غیب است.



وی دومین مانع در توسعه فرهنگ وقف در جامعه را عدم اعتقاد قلبی به غیب و اعتماد به خدا عنوان کرد و افزود: زنی که انگشتر خود را برای کارهای خیر و روضه امام حسین(ع) می‌بخشد، این عمل نشانه اعتقاد او به حیات اخروی است.



آیت‌الله نعیم‌آبادی در پایان با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی وقف میان فرزندان خاطرنشان کرد: اگر تربیت فرزندان براساس ایمان به غیب باشد، آن تربیت پایدار است و ثمره آن نیز کارهای خیر و نیک در دنیا و آخرت خواهد بود.

captcha