نگاه قبیله‌ای در جهان مدرن کارایی ندارد
کد خبر: 4004876
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۹

نگاه قبیله‌ای در جهان مدرن کارایی ندارد

فعال سیاسی هرمزگانی گفت: متأسفانه امروز برخی صاحب‌نظران در استان بر طبل نخ‌نما شده بومی و غیربومی می‌کوبند در حالی که این نگاه قبیله‌ای در جهان مدرن کارایی ندارد.

محمود رئوفی، فعال سیاسی، در گفت‌وگو با ایکنا از هرمزگان، در خصوص انتخاب استاندار جدید هرمزگان، اظهار کرد: پس از بحث و بررسی و کش و قوس و رایزنی و مباحث مختلف در فضای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و صنعتی و همچنین در فضای مجازی، «مهدی دوستی» در روز 11 مهرماه توسط هیئت دولت به عنوان نوزدهمین استاندار هرمزگان معرفی شد.

وی افزود: به نظر من معرفی «مهدی دوستی» در شرایط موجود سیاسی، اجتماعی و اقتصادی استان هرمزگان، انتخاب خوبی محسوب می‌شود. به دلیل جوان بودن و هم سو بودن استاندار جدید با دولت مستقر و آشنایی نسبی او با استان هرمزگان در زمان مدیریت ابر پروژه ستاره نفت خلیج‌فارس و خوزستانی بودنش، این انتخاب می‌تواند انتخاب مبارکی برای پیشرفت فرآیند توسعه متوازن و همه‌جانبه استان محسوب شود.

این فعال سیاسی تصریح کرد: افرادی که دوستی را می‌شناسند، معتقد هستند که او یک نیروی عملیاتی و عمرانی‌کار موفق بوده که حدود 20 پروژه در خوزستان و استان‌های دیگر ازجمله هرمزگان اجرا کرده و در همه این پروژه‌ها فردی موفق، منظم و عملیاتی بوده است. شرایط فعلی استان به‌گونه‌ای است که به یک استاندار عمرانی‌کار و پا به رکاب نیاز دارد. گرچه توسعه باید متوازن باشد و همه اجزای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و علمی توسعه باید هم‌زمان رشد و پیشرفت داشته باشند اما باید بپذیریم که حتی در استان‌های پیشرفته کشور و پایتخت نیز توسعه متوازن نیست.

رئوفی عنوان کرد: ما دچار توسعه نامتوازن، ناهمخوان و کاریکاتوری هستیم و اجزای مختلف توسعه با همدیگر همخوان نیستند و اکنون باید ببینیم اولویت امروز استان هرمزگان چیست. اگر در دوره اصلاحات اولویت با توسعه سیاسی و فرهنگی، در دولت سازندگی اولویت با توسعه اقتصادی، در دوره بهار اولویت با عدالت اجتماعی و توسعه رفاه عمومی و حفظ اقشار آسیب‌پذیر و در دولت تدبیر و امید اولویت با برجام و پیشبرد سیاست خارجی بود، در دولت سیزدهم اولویت با اتمام پروژه‌های عمرانی، صنعتی و کشاورزی و همچنین بهبود معیشت، کسب و کار و اقتصاد است.

وی ادامه داد: اکنون زمانه‌ای نیست که به ویژه در هرمزگان اولویت را به جناح‌بندی‌ها و توسعه سیاسی اختصاص دهیم. اکنون اولویت در کوتاه‌مدت بهبود معیشت و کسب‌وکارهای کوچک، در میان‌مدت اتمام طرح‌های ناتمام و زمین‌مانده و در بلندمدت نیز با شروع پروژه‌های بزرگ است. استان هرمزگان هنوز به کلید زدن پروژه‌های بزرگی در عرصه صنعت، کشاورزی و سایر حوزه‌های اقتصادی نیاز دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: کوبیدن بر شعار نخ‌نمای بومی و غیربومی و شدید کردن اختلافات سیاسی هیچ‌گاه برای استان هرمزگان مفید نبوده و اکنون نیز مفید نخواهد بود. همه ما و نمایندگان مجلس، احزاب سیاسی، ستاد انتخاباتی رئیس‌جمهور مستقر و تمام فعالان فرهنگی، باید بپذیریم که مهدی دوستی به عنوان استاندار جدید هرمزگان انتخاب شده و اکنون دیگر جای شعارهایی چون بومی و غیربومی نیست. باید همه دست به دست هم دهند و با وفاق و همدلی به استاندار منتخب کمک کنند.

رئوفی بیان کرد: از نظر من بهتر است استاندار هرمزگان و شهردار بندرعباس بومی نباشد. اعضای شورای شهر باید در استان‌های بزرگ به دنبال یک شهردار موفق می‌گشتند و به عنوان شهردار بندرعباس معرفی می‌کردند. بندرعباس یک کلان‌شهر مهاجرپذیر با تنوع فرهنگی، گویشی، نژادی و ... بسیار است و از این رو استاندار هرمزگان و شهردار بندرعباس باید غیر محلی باشند. چراکه ارتباطات خویشاوندی استان را فلج می‌کند و استاندار و شهردار هرچقدر هم قوی باشند نمی‌توانند با این شرایط کار کنند.

وی اضافه کرد: شعار غیرمعقول و غیرمنطقی «بومی و غیربومی» تنها یک مصرف انتخاباتی دارد. نیروهای مجرب بومی استان باید به استان‌های دیگر بروند و از وجود نیروهای مجرب استان‌های دیگر در هرمزگان استفاده شود. خوشبختانه رئیس‌جمهور رویکرد خوبی را در راستای استفاده درست از تمامی نیروها در جناح‌های مختلف سیاسی نشان داده است.

این فعال سیاسی اظهار کرد: امروز زمانه دوستی با «دوستی» است. دوست داران استان هرمزگان باید دوست دار آقای دوستی، استاندار جدید باشند و دوستی نیز باید دوست استان هرمزگان باشد. متأسفانه ما یک شأنیت خاصی به استاندار و نمایندگان مجلس می‌دهیم و تصور می‌کنیم استاندار و یا نمایندگان استان در مجلس می‌توانند کارهای محیرالعقول انجام دهند و این نگاه فردمحورانه اشتباه است.

رئوفی ادامه داد: نگاه ما باید سیستمی باشد به این معنی که سیستم باید هماهنگ کار کند. نمایندگان مجلس، سیستم بروکراسی استان، سیستم قضایی، امامان جمعه، صاحبان صنعت و اقتصاد، سرمایه‌گذاران، نهادها مدنی، دانشگاهیان و نخبگان و نهادهایی که در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی در استان فعال هستند باید دست به دست هم دهند و فعالیت‌ها را پیش ببرند.

وی خاطرنشان کرد: اگر قدرترین استاندار را به این استان بیاوریم و بدنه استان ضعیف باشد، عملکرد آن استاندار نیز ضیف خواهد بود. نباید انتظار داشته باشیم با آمدن یک استاندار از بشاگرد تا قشم و حاجی‌آباد به لرزه درآید. در حالی که تنها یک کارمند عالی‌رتبه دولتی جابجا می‌شود و کارمند دیگری به عنوان انسجام دهنده سیستم بروکراسی جایگزین می‌شود و سیستم همان سیستم قبل است.

این فعال سیاسی افزود: ما باید به تغییر رفتارها، بینش‌ها و روش‌ها فکر کنیم و وظیفه امام جمعه بندرعباس، نمایندگان استان در مجلس، صاحب‌نظران و روزنامه‌نگاران در این زمینه بسیار سنگین است. متأسفانه امروز شاهد هستیم که برخی صاحب‌نظران بر طبل نخ‌نما شده بومی و غیربومی می‌کوبند. نگاه قبیله‌ای و سنتی در جهان مدرن کارایی ندارد و ما نمی‌توانیم در جهان مدرن یک رفتار سنتی محض داشته باشیم و در مسیر پیشرفت قرار بگیریم.

رئوفی تصریح کرد: امیدوارم استاندار جدید تلاش کند وفاق و همدلی را میان احزاب سیاسی، مجمع نمایندگان استان در مجلس، صاحب‌نظران و نهادهای مختلف و روزنامه‌نگاران استان به وجود آورد و با تشکیل یک اتاق فکر از ظرفیت همه نیروهای مختلف استفاده کند. من فکر می‌کنم امروز ما به بلوغ سیاسی، اقتصادی، فکری و فرهنگی رسیدیم و می‌توانیم علی‌رغم اختلاف‌نظرهای سیاسی، جناحی و فرهنگی با یکدیگر کار کنیم.

انتهای پیام
captcha