حادثه کربلا اسطوره نیست، فرهنگ است
کد خبر: 3661594
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۷

حادثه کربلا اسطوره نیست، فرهنگ است

گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام و المسلمین راشدیزدی حادثه کربلا را تاریخ ساز دانست و افزود: سری در حادثه کربلا نهفته است که می‌توانیم از آن به عنوان فرهنگ زندگی استفاده کنیم و با آن زندگی کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین كاظم راشد یزدی، پژوهشگر دینی شب گذشته، 17 آبان‌ماه در ویژه برنامه حرم مطهر رضوی به مناسبت شب اربعین حسینی در رابطه با بقاء حادثه کربلا، عنوان کرد: اربعین امسال هزار و سیصد و هفتاد و هشتمین اربعین امام حسین(ع) است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۴ قرن آفتاب و باران بر قبر امام حسین(ع) و گنبد آن حضرت تابیده و باریده است، ابراز کرد: نزدیک ۱۴ قرن یک حادثه عمر پیدا کرده و روز به روز رشد کرده که این درخت پر ثمر به برگ و گل میوه رسیده است، چه سری در بقاء حادثه کربلا وجود دارد؟
حجت‌الاسلام و المسلمین راشد یزدی با اشاره به اینکه قلم‌های زیادی در این مسیر به حرکت درآمده و زبان‌های گویایی میدان داری کرده‌اند تا علت زنده ماندن این حادثه را به رشته تحریر و بیان کشیده‌اند، بیان کرد: بعضی معتقدند چون این حادثه سخت و دلخراش بود، زخمی عمیق بر پیکر احساسات بشر وارد کرده پس به همین دلیل حادثه کربلا همچنان باقی مانده است.
این پژوهشگر دینی ادامه داد: افراد دیگر می‌گویند قتل عام مردان و اسیر کردن زن‌ها این حادثه را تلخ کرده و به همین دلیل تاریخ یاد آن را زنده نگه داشته است.
حوادث مانند موجودات زنده هستند
وی با بیان اینکه حوادث مانند موجوات زنده هستند، افزود: حوادث همچون موجودات زنده تولدی دارند، دوره‌هایی بر آنان می‌گذرد، بالاخره پیر می‌شوند و می‌میرند؛ دنیا مملوء از این حواث و اتفاقات است.
حجت‌الاسلام و المسلمین راشد یزدی با تأکید بر اینکه بعضی از این حادثه‌ها می‌مانند و با ما زندگی می‌کنند، تصریح کرد: از تاریخ نباید توقع زیادی داشت که همه حوادث را در صفحات خود محافظت کند؛ زیرا صفحات تاریخ محدود است و تنها از اساس و بن مایه خود حراست می‌کند.
این پژوهشگر دینی حادثه کربلا را تاریخ ساز دانست و افزود: حادثه کربلا نمی‌تواند از بین برود، هر ۵۰ سال یک صفحه از تاریخ ورق می‌خورد؛ معمولا حوادثی که زیر این صفحه واقع می‌شوند نابود خواهند شد و برخی از حوادث تیزی خاص دارند صفحه دیگر را می‌شکافند و ۵۰ سال دیگر هم زنده می‌ماند ولی بعد ۵۰ سال بالاخره می‌میرد، کمتر حادثه‌ای می‌تواند باقی بماند.
وی در رابطه با حادثه کربلا، گفت: این حادثه علاوه براینکه زنده مانده بلکه به بهره‌دهی آن روزبه‌روز افزوده می‌شود و هرسال حضور مردم در اربعین از سال پیش پررنگ‌تر می‌شود که در واقع حوادث کربلا زنده‌تر خواهند شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین راشد یزدی ادامه داد: سری در حادثه کربلا نهفته است که می‌توانیم از آن به عنوان فرهنگ زندگی استفاده کنیم و با آن زندگی کنیم.
این پژوهشگر دینی با تأکید بر اینکه حادثه کربلا زنده بودن را آموزش نمی‌دهد بلکه زندگی کردن را باید از آن فرا گرفت، ابراز کرد: کربلا اسطوره نیست، فرهنگ است؛ با گذشت نزدیک ۱۴ قرن از این حادثه هنوز حادثه کربلا از زمان جلوتر است.
وی با بیان اینکه حادثه‌ای که بخواهد فرهنگ شود باید جلوتر از زمان حرکت کند، عنوان کرد: حادثه کربلا چون فرهنگ است باقی مانده، این واقعه تا به حال آمده و بعد از این هم خواهد آمد، واقعه کربلا هرچه جلوتر می‌رود، روشن‌تر می‌شود و بیشتر به بهره می‌نشیند.
حجت‌الاسلام و المسلمین راشد یزدی افزود: بعضی از حوادث مانند درختان مستحکمی هستند که هیچ چیز نمی‌تواند به آنان آسیب برساند، بعضی از حوادث دوام و ریشه ندارند این‌ها کوته ریشه هستند، مانند جلبک‌های روی آب که موج کوچکی آنان را پرت می‌کند.
این پژوهشگر دینی با بیان اینکه حوادثی می‌مانند که تکیه‌گاه آن‌ها خدا باشد، ابراز کرد: علت زنده ماندن واقعه کربلا و امام حسین(ع) هم همین امر است.
وی با اشاره به اینکه مرد و زن باید برای خدا حرکت کنند، تشریح کرد: اگر اعمال صالحی مانند مدرسه‌سازی، ساخت مسجد و.... انجام می‌دهید، باید این حرکت برای رضای خدا باشد نه خودمان، اگر خدا در میان باشد، کار نیک تا همیشه باقی خواهد ‌ماند.
حجت‌الاسلام و المسلمین راشد یزدی علت بقا و زنده ماندن کربلا را متکی بودن امام حسین(ع) به خدا دانست و افزود: تا خداوندی خدا برجا است؛ پرچم شاه کربلا هم پابرجا خواهد بود.
این پژوهشگر دینی در پایان سخنرانی گفت: اگر می‌خواهید بدانید دلتان سالم است، باید ببینید حب امام حسین(ع) را در دل دارید یا خیر، چون امام حسین(ع) در دل ناسالم پرتو نمی‌افکند.
captcha